CPS onderdeel van XANO Group

CPS onderdeel van XANO Group

Case Packing Systems (CPS) uit Stramproy is overgenomen door de Zweedse Xano Group. Deze investeringsmaatschappij is ook eigenaar van de twee Nederlandse machineproducenten Polyketting en Canline.

‘Deze beurgenoteerde investeringsmaatschappij richt zich op een lange termijn groei’, zegt Joan Berkvens, sales coördinator bij CPS. ‘Dit maakt verdere groei mogelijk en met deze nieuwe betrouwbare partner kunnen wij onze marktpositie verder versterken.’

CPS activiteiten

De case packer oplossingen van CPS zijn een aanvulling op de bestaande activiteiten binnen de business unit XANO Industrial Solutions. Deze bestaan uit Polyketting, producent van accumulatie- en conveyorsystemen en Canline, producent van handlingsystemen voor blikjes.
‘We verwachten dat deze bedrijfscombinatie toegevoegde waarde zal creëren voor zowel onze klanten als voor CPS’, aldus Berkvens. ‘Wij blijven onze klanten verpakkingslijnen leveren die de basis vormen voor een langdurige winstgevende samenwerking. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met XANO niet alleen groei mogelijk zal maken in de manier waarop wij onze klanten bedienen, maar ook in meer innovatieve oplossingen.’


Xano neemt CPS over.

XANO in ‘t kort

XANO ontwikkelt, verwerft en exploiteert niche engineeringbedrijven die productie- en ontwikkelingsdiensten aanbieden voor industriële producten en automatiseringsapparatuur. De activiteiten van de Groep zijn onderverdeeld in drie business units en zijn vertegenwoordigd in de Scandinavische landen, Estland, Nederland, Polen, China en de VS. De geconsolideerde omzet bedraagt SEK 2,4 miljard en het aantal medewerkers bedraagt ca. 1.100. Het XANO-aandeel is sinds 1988 genoteerd aan de Stockholm Stock Exchange.


Case packer van CPS.

Artikel delen