Domino K600i print variabele data snel

Domino K600i print variabele data snel

Zelfs midden in een wereldwijde pandemie is er in de etiketteersector geen teruggang in de productie te merken. De sector kwam zelfs in een stroomversnelling terecht. Sinds het begin van de COVID-19-pandemie doen consumenten paniekaankopen, waardoor merkeigenaren het drukker hebben dan ooit, vooral in de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische industrie. Het gevolg is dat de leveranciers van deze merkeigenaren het ook drukker hebben.


Domino K600i

Etiketfabrikanten produceren recordaantallen etiketten en werken ze zo snel mogelijk de deur uit. Daarbij is het gebruik van digitaal printen voor een snelle, efficiënte productie belangrijker geworden dan ooit, aangezien merkeigenaren meerdere SKU's blijven gebruiken en de behoefte aan het printen van variabele data (VDP) voor hun etiketten en verpakkingen toeneemt.

Hoe werkt het printen van variabele data?

Met het printen van variabele data (VDP) kunnen merken unieke, gepersonaliseerde marketingboodschappen aan hun klanten overbrengen. Daarnaast verbetert het de respons, biedt het merkbescherming en maakt het traceerbaarheid van producten mogelijk. Dit is mogelijk door variabele informatie digitaal te printen. Domino's digitale printoplossingen kunnen eenvoudige alfanumerieke tekst en nummerreeksen printen, maar ook een groot aantal industriespecifieke machineleesbare codes en illustraties in hoge resolutie, die op snelheden tot 200 m/min geprint moeten worden. Tijdens Covid is het belang van het printen van barcodes, QR-codes, nummerreeksen voor serialisatie, track & trace, beveiliging, merkbescherming en maatregelen tegen vervalsing nog groter en belangrijker dan ooit.

Domino K600i

‘COVID-19 heeft de wereld van e-commerce mogelijk met 5 jaar versneld’, zegt Gary Peterson – Variable Data Solutions Manager bij Domino North America. ‘Nu mensen thuiswerken en thuisblijven, is de behoefte aan online winkelen drastisch toegenomen. En omdat gezinnen de voordelen van e-commerce ervaren, zoals gemakkelijk online bestellen en bezorging aan huis, passen ze dit proces in hun gewone routine in... zelfs nadat de beperkingen zijn opgeheven zal dit grotendeels zo blijven. Deze groei in e-commerce is verantwoordelijk voor de directe toename van het aantal voorgeprinte barcodelabels in logistieke leveringsketens. Klanten van Domino hebben de vraag naar etiketten met variabele data met 40 tot 50 procent zien groeien en verwachten dat deze trend zal aanhouden,’ voegt Peterson toe. Domino's K600i is volgens Peterson het perfecte antwoord om aan deze vraag te voldoen. ‘De K600i, een digitale UV-inkjetprinter die wereldwijd al honderden keren is geïnstalleerd, is een bewezen, vertrouwde en betrouwbare oplossing voor het printen van variabele data.’

Artikel delen