Domino presenteert productielijn met codeersystemen

Domino presenteert productielijn met codeersystemen

Verpakkingsevenement Empack staat voor 5 tot en met 7 april in Gorinchem op de beursagenda. Domino Benelux is met stand B116 in hal 1 vertegenwoordigd en zal een productielijn met diverse codeersystemen demonstreren.

Vraag hier een proefabonnement aan op VerpakkingsManagement. Voor slechts € 25,- ontvangt u 3 edities van hét vakblad voor de verpakkingsindustrie!

De stand van Domino op Empack staat dit jaar in het teken van coderen, markeren, printen en automatische controle en validatie van productcodes, zoals datumcodes, batchnummers, barcodes en geprinte 2D-codes met de nieuwe R-Serie vision inspectiesystemen.

‘De bezoeker start aan het begin van de productielijn, waar een product wordt voorzien van een codering. Wij noemen dit de fase van primair coderen. Vervolgens komen we in de volgende fase van de productielijn; het product wordt verpakt, er komt een (om)doos omheen en die wordt voorzien van een print, ook wel secundair coderen genoemd. Dan volgt het eindstation, tertiair coderen. De dozen gaan op een pallet en worden voorzien van een label of etiket’, aldus Domino.

Domino: ‘Codeerfouten behoren tot het verleden’


De R-serie vision inspectiesystemen van Domino worden tijdens Empack in Gorinchem getoond.
De R-serie vision inspectiesystemen van Domino worden tijdens Empack in Gorinchem getoond.

Naast de nieuwste codeersystemen brengt de producent van print- markeer- en codeersystemen ook de nieuwe R-Serie vision inspectiesystemen onder de aandacht. Het bedrijf toont hoe de R-Serie codes automatisch controleert, zodat codeerfouten naar eigen zeggen tot het verleden behoren.

Industrie 4.0

Tijdens de route kan er eveneens kennis worden gemaakt met Industrie 4.0. Een aantal printers van Domino zijn voorzien van connectie met de Cloud, waardoor ‘onnodige stilstand van productielijnen wordt voorkomen’. Ook de gebruiksvriendelijke interface QuickDesign is in actie te zien.

Artikel delen