Draadloos dozen sluiten

Draadloos dozen sluiten

Contimeta uit Utrecht introduceert de accu dozensluiter en tophechter van Kihlberg. Het draadloze, mobiele apparaat schiet 6.000 nietjes per acculading in dozen en is veilig en handzaam in gebruik.

‘Onze klanten zijn erg enthousiast over de draadloze dozensluiter’, vertelt Mark Leenheer van Contimeta. ‘Een klant die muziekinstrumenten verkoopt bijvoorbeeld, was eerder overgestapt van tape naar nieten om zijn transportverpakkingen te sluiten. Uit een test kwam naar voren dan de accu dozensluiters sneller bleken te werken dan de apparatuur die werd gebruikt. De overstap was snel gemaakt. Het herladen en/of verwisselen van magazijn is eenvoudig en het aantal schoten/hechtingen per acculading zit boven de 6.000.’
‘Overigens, ik heb de dozensluiter zelf ook mogen testen en hij werkt echt zeer soepel en snel.’

Varianten

De accu tophechter & dozensluiter van Kihlberg is leverbaar in een aantal varianten. Er is een model voor kartonkrammen met pootlengte 15 tot 18 mm en een rugbreedte van 32 en 35 mm en een model voor pootlengte 22 mm bij een rugbreedte van 35 mm. Optioneel zijn deze modellen leverbaar met een lasersysteem voor een nauwkeurige positionering zodat ook dozen met een gevoelige inhoud veilig kunnen worden gesloten.

Kenmerken

De dozensluiter kenmerkt zich onder andere door zijn ergonomische ontwerp en is efficiënt in gebruik. De mechanische vergrendeling in de handgreep dwingt de gebruiker om het gereedschap correct en veilig te gebruiken. Tot slot is de tophechter kostenbesparend in gebruik, nagenoeg onderhoudsvrij, gebruikt weinig energie en bovenal biedt het draadloze systeem mobiliteit en onbeperkte vrijheid.

www.contimeta.com

 

Artikel delen