DS Smith: laagste ongevallenfrequentie

DS Smith: laagste ongevallenfrequentie

De nieuwe industriestatistieken van FEFCO (European Federation of Corrugated Board Manufacturers) zet verpakkingsbedrijf DS Smith wederom op de eerste plaats qua laagste ongevallenfrequentie in de industrie.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

DS Smith heeft de afgelopen negen jaar de neerwaartse trend doorgezet. Het resultaat is dat voor de derde keer op rij de eerste plaats wat betreft bedrijfsongevallen op naam staat van het bedrijf in golfkarton verpakkingen. Het geeft naar eigen zeggen aan dat de onderneming een sterke betrokkenheid heeft bij een veilige werkomgeving.

DS Smith voor de 3e keer op de eerste plaats in de ongevallenfrequentie statistieken van FEFCO

Vision Zero DS Smith

De onderneming streeft naar een cultuur waarin zowel gezondheid als veiligheid een integraal onderdeel zijn van de bedrijfsactiviteiten en lanceerde meer dan twee jaar geleden “Vision Zero”, een strategie naar nul schade. De “Vision Zero” strategie bestaat uit vier kerngebieden:

  • Leiderschap.
  • Betrokkenheid.
  • Systemen en processen.
  • Cultuur.

Elk van deze vlakken heeft een doel met jaarlijkse activiteiten en prestatie-indicatoren. In het laatste fiscale jaar heeft DS Smith de ongevallenfrequentie met 8% teruggebracht en de ongevallen met de verloren tijd ook met 8%.

Over FEFCO

FEFCO, een non-profitorganisatie in Brussel, houdt toezicht op de ongevallenfrequentie in de Europese industrie voor golfkartonverpakkingen om het belang van veiligheid onder haar leden te promoten. De nieuwe FEFCO-statistieken zijn gebaseerd op gegevens van 2019 en worden door de 568 aangesloten bedrijven geleverd.

Artikel delen