Dubbel feest voor Topa Verpakking

Dubbel feest voor Topa Verpakking

2022 is een feestelijk jaar voor Topa Verpakking. Het bedrijf viert haar 100-jarig jubileum en is sinds mei officieel een klimaatneutraal bedrijf. ‘Het is onze ambitie om in samenwerking met onze partners en klanten zo duurzaam mogelijk te ondernemen, zodat we steeds groener worden in ons vak’, aldus ceo Hein Stevens.

 

Topa Verpakking heeft van duurzaamheid een specifiek beleidsgebied gemaakt.

 


Topa Verpakking is sinds mei officieel een klimaatneutraal bedrijf.
Topa Verpakking is sinds mei officieel een klimaatneutraal bedrijf.

 

Stevens: ‘Dit is een hele mooie eerste stap. Jaren geleden zijn wel al begonnen met de “projectgroep duurzaamheid”. Zowel in ons bedrijf als in ons assortiment zijn daar al de nodige stappen gezet. Om tot een zuiver ijkpunt te komen van waar we vandaag de dag staan, hebben we in nauwe samenwerking met ClimatePartner, de CO2 uitstoot van onze handelsbedrijven in kaart gebracht. Deze CO2 uitstoot hebben we volledig gecompenseerd door het project “Windenergie Noordoost Brazilië” te ondersteunen. Hierdoor mogen wij ons sinds mei officieel een klimaatneutraal bedrijf noemen. Ons doel is dat te blijven en tegelijkertijd stappen te zetten om de CO2 uitstoot van onze bedrijven en onze producten zoveel mogelijk te vermijden en reduceren.’

100 jaar Topa Verpakking

Het verpakkingsbedrijf in Voorhout viert dit jaar ook haar 100-jarig bestaan. Topa Verpakking is voortgekomen uit Touw en Papier bij de oprichting in 1922. Van een klein bedrijf gevestigd in de binnenstad van Amsterdam is Topa Verpakking uitgegroeid tot een naar eigen zeggen toonaangevende organisatie in de verpakkingsindustrie. Met haar 100 jaar ervaring heeft de firma zich uitgebreid met een eigen fabricage business unit, een eigen distributiecentrum, een transportlaboratorium en opereert nationaal en internationaal.

Artikel delen