Duurzame printoplossingen tijdens Empack: Domino Cx350i

Duurzame printoplossingen tijdens Empack: Domino Cx350i

Van 5 tot en met 7 april is het enthousiaste team van Domino Benelux te vinden in de evenementenhal Gorinchem, hal 1, stand B116. De bezoeker wordt meegenomen aan een productielijn die een aantal codeersystemen laat zien van product tot pallet en meer.

Dit is een artikel van onze partner Domino Benelux.

Duurzame dozenprinter

Onlangs lanceerde Domino de Cx350i, een nieuwe op duurzaamheid gerichte piëzo-inkjetprinter voor het printen op secundaire verpakkingen zoals (om)dozen. David Edwards, Product Manager – PIJ bij Domino Domino vertelt: ‘Wij hebben de ambitie, en de verantwoordelijkheid ten opzichte van onze klanten en de wereld als geheel, om ervoor te zorgen dat onze producten zijn ontworpen met een zo klein mogelijke milieu-impact.’

Edwards vervolgt: ‘De printer biedt onze klanten een duurzame oplossing voor direct printen op dozen, en vormt bij Domino een nieuwe standaard voor productontwikkeling. De printer is geoptimaliseerd voor een maximale codeerkwaliteit met minimaal gebruik van inkt, en werkt uitsluitend met ecologische inkt op basis van plantaardige olie. Dit resulteert in duurzame prints zonder kwaliteitsverlies.’Het codeerproces van product tot pallet

De stand van Domino staat dit jaar in het teken van coderen, markeren, printen én automatische controle en validatie van productcodes. Waaronder datumcodes, batchnummers, barcodes en geprinte 2D-codes. Naast de eerder genoemende piëzo-inkjetprinter (Cx350i), maakt de bezoeker kennis met de kleinkarakter inkjetprinter (Ax350i). Daarnaast is ook de thermische inkjetprinter, gebaseerd op cartridgetechnologie (Gx350i), aan de productielijn te vinden. Beide printers printen live printvoorbeelden tijdens de beurs. Tot slot sluit Domino de lijn af met een volwaardig pallet etiketteersysteem.

Risico’s verminderen & productie optimaliseren met vision inspectie

Naast de dozenprinter lanceerde Domino afgelopen jaar ook een nieuwe reeks slimme vision systemen voor automatische controle en validatie van productcodes, waaronder datumcodes, batchnummers, barcodes en geprinte 2D-codes.

Deze R-Serie is ook te zien aan de productielijn tijdens Empack. Het is ontwikkeld in overleg met klanten na de overname van Lake Image Systems door Domino. De R-Serie is speciaal ontworpen om met Domino printers en codeermachines te werken. Handmatige codevalidatie en -inspectie zijn niet langer nodig, waardoor het risico dat een onjuiste code een productielocatie ongemerkt verlaat, aanzienlijk wordt verkleind.

Kortom, van product tot pallet, van primair, secundair, tertiair printen én vision inspectie tot de service, onderdelen, inkten en onderhoud. Alle technologieën en diensten zijn vertegenwoordigd onder één dak. Het Domino team kan niet wachten de bezoekers van Empack te ontmoeten en mee te denken in printoplossingen.

Artikel delen