EasiFold 500L, de nieuwe vouwbare 500L IBC

EasiFold 500L, de nieuwe vouwbare 500L IBC

Sinds meer dan 20 jaar is TPS Rental Systems verkoper en verhuurder van vouwbare IBCs met linerzakken voor het transport en de opslag van vloeibare producten. Het brengt nu een nieuwe 500 liter vouwbare IBC op de markt, de EasiFold 500L.

Voordelen van vouwbare IBCs

Vouwbare IBCs met linerzakken bieden grotere voordelen ten opzichte van standaard rigide IBCs:

  • Betere bescherming tegen zuurstof, vocht en kruisbesmetting – Aseptisch afvullen mogelijk
  • Besparingen op alle transport- en opslagkosten door ruimtebesparing doordat de containers kunnen worden opgevouwen
  • Besparingen op kosten voor water en reiniging doordat de liner eenmalig wordt gebruikt.
  • Minder restproduct in de container door de speciale constructie van container en linerzak

De vouwbare containers kunnen gegalvaniseerd of roestvrijstaal zijn, maar ook van kunststof. TPS Rental Systems biedt de containers aan in verschillende afmetingen en vulvolumes, zoals 250L, 500L en 1.000L. Onlangs heeft het bedrijf het assortiment van uitgebreid met de introductie in de Benelux van de nieuwe plastic TPS Easifold® 500L.



Robuuste 500L container

Door de toevoeging van deze 500L vouwcontainer, is een robuustere 500L container met afmeting 1.200 x 1.000mm op de markt beschikbaar gekomen. Hiermee kan hetbedrijf nu ook klanten bedienen voor wie de bekende Easifold 1210 met een volume inhoud van 1.000L te groot is, maar die wel dezelfde kwaliteit wensen. TPS kan ook de benodigde bijpassende linerzakken voor vloeibare producten leveren

Kenmerken TPS Easifold® 500L

De volledig recycleerbare TPS Easifold® 500L is zeer eenvoudig te monteren en uit/in te klappen, heeft versterkte, gladde hygiënische zijpanelen en een deksel met automatische vergrendelingen. De valdeur aan de voorkant zorgt voor een eenvoudige toegang voor installatie van de linerzakken in de container. De lange zijpanelen hebben een anti-inklapvoorziening die de wand stevig op zijn plaats houdt. De TPS Easifold® 500L heeft een grote aftapruimte aan de voorkant voor eenvoudige bediening van het aftapventiel aan de linerzak. Het aftapdeksel hecht zich magnetisch aan het wandpaneel wanneer het open is en sluit automatisch wanneer de zijpanelen worden ingevouwen. Voor de verzegeling kan een Tamper Evidence (TE)-clip met veiligheidsnummer worden bevestigd wanneer het aftapdeksel is gesloten.

Download de volledige technische specificaties

Artikel delen