Advertorial

Eenvoudig en flexibel automatiseren

Eenvoudig en flexibel automatiseren

Cobots maken volgens marktonderzoekers komende jaren een vlucht. De cobotmarkt groeit tot 2025 met 50 procent per jaar. Juist voor het mkb-maakbedrijf kan deze vorm van automatisering een passende oplossing zijn omdat de cobot weinig plaats inneemt, flexibel is qua taken, snel te programmeren en met de juiste aanpak veilig is voor medewerkers.

Dit is een artikel van onze partner Dymato.1001 mogelijkheden

De mogelijkheden van de cobot zijn teveel om op te noemen. Denk aan pick & place taken, zoals het beladen van transportbanden, assembleren of sorteren van producten, schoonmaken, duurtesten, lassen en nog veel meer. Medewerkers worden ontlast en kunnen worden ingezet voor minder monotone werkzaamheden terwijl de cobot het repetitieve werk doet. Piekmomenten worden opgevangen en productiviteit verhoogd.

Onbemand palletiseren met de Hanwha HCR Advanced cobot serie

De Hanwha cobot is een flexibele oplossing voor het geautomatiseerd palletiseren. De programmeertijd is namelijk extreem kort, hooguit enkele muisklikken. Hierdoor kan de cobot snel worden omgesteld maar een ander product. Dankzij de compacte afmetingen past de Hanwha cobot bijna overal. En met een tilgewicht tot 12 kilogram en een grote keus aan grijpers, kan de cobot bijna elk product stapelen. Cobot palletisering kan worden toegepast in zeer uiteenlopende industrieën, zoals auto-onderdelen, voedsel, hout, metaal en meubels. De nauwkeurige cobot kan producten stabiel op de exacte locatie laden om de productiviteit te verhogen en voorkomen dat werknemers veel herhaalde draai-tilbewegingen moeten uitvoeren en daarmee gepaard gaande gezondheidsrisico’s vermijden.

Grijpen en sorteren van willekeurig aangevoerde producten zonder voorprogrammeren

De HCR-A cobot kan willekeurig aangevoerde producten automatisch sorteren, verpakken en volle dozen op een pallet plaatsen. Of producten uit een doos halen en ze op een transportbandplaatsen.

Om de cobot nog flexibeler te maken, heeft Hanwha namelijk het Robot AI Vision systeem ontwikkeld. Een 3D camera scant de producten die willekeurig gepositioneerd worden aangevoerd. Algoritmen, die leren dankzij de kunstmatige intelligentie (AI, Artificial Intelligence), herkennen de productvorm in het beeld en positioneren de cobotgripper om het product veilig te grijpen.

Cobot en veiligheid

Qua veiligheid blijft de HCR-A een van de meest veilige cobots. Ze voldoen standaard aan het hoogste veiligheidsniveau. Bij de HCR-A serie voegt Hanwha daar nog Robot Visual Safety aan toe. Een camera scant de omgeving en zodra iemand te dichtbij komt, vertraagt de cobot of stopt de beweging helemaal.

Bezoek Dymato op de Empack in ’s-Hertogenbosch

Benieuwd naar de Hanwha cobots en hoe ze werken? Bezoek dan Dymato op de Empack beurs van 8 – 9 september in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Op onze stand C101 in hal 2 kunt u kennis maken met de Hanwha cobots en het team. De koffie staat klaar!

Artikel delen