Empack primeur voor Agfa

Empack primeur voor Agfa

Tags: nieuws

Agfa is voor de eerste keer vertegenwoordigd op Empack en Packaging Innovations in Birmingham op 25 en 26 mei 2022. Het bedrijf presenteert gedurende deze twee dagen haar Amfortis prepress workflow voor verpakkingen.

Nog geen abonnement op VerpakkingsManagement? Meld u hier aan en ontvang hét vakblad voor de verpakkingsindustrie het eerste jaar met 30% korting.


Agfa presenteert in mei tijdens haar eerste Empack-beurs in Birmingham de Amfortis prepress workflow voor verpakkingen.
Agfa presenteert in mei tijdens haar eerste Empack-beurs in Birmingham de Amfortis prepress workflow voor verpakkingen.

De Total Solution-aanpak en innovaties voor de offsetverpakkingsmarkt zal op de Agfa-stand onder de aandacht worden gebracht. Het creatieve concept is ontworpen om discussie en kennisuitwisseling aan te sporen over hoe de productie kan worden geoptimaliseerd, de afdrukkwaliteit kan worden standaardiseerd en meer waarde kan worden toegevoegd in de verpakkingsketen. Aldus de onderneming.

‘We zijn ongelooflijk enthousiast om rechtstreeks met zowel drukkers als merkeigenaren in contact te komen om hen onze unieke totaaloplossing voor verbeterde verpakkingsproductie te laten zien’, zegt Andy Grant, Agfa's Global Head of Software. ‘Dit is onze eerste keer op de beurs en we betreden de verpakkingsmarkt met een aantal zeer pakkende innovaties die voortbouwen op onze jarenlange expertise in commercieel offsetdrukwerk en grote besparingen bieden in inktverbruik, tijd en kosten.’

Diverse oplossingen

Grant benoemt enkele oplossingen waar tijdens de beurs de nadruk op zal liggen.

‘Amfortis is een alles-in-één PDF geautomatiseerde workflowoplossing voor verpakkingen, die alle prepress-productietaken dekt, van preflighting, stepping & repeating en proofing tot rendering via één interface. Vervolgens is PressTune een slimme controle van het printproces voor persstandaardisatie. Het biedt de merkeigenaar een dashboard om de uiteindelijke kwaliteit meteen te valideren en consistente merkkleuren te garanderen, onafhankelijk van de afdruksite.’

‘Dan hebben we de SolidTune-inktoptimalisatiesoftware. Deze geeft een lager inktverbruik (tot 3%), minder persstops, goede afdrukkwaliteit in zijn klasse en een aanzienlijk verbeterde duurzaamheid. En last but not least, SPIR@L screening. Dit vermindert het inktverbruik aanzienlijk, elimineert onvolkomenheden en maakt hogere perssnelheden mogelijk voor een betere kwaliteit en snellere levering’, besluit Grant.

Agfa-stand op Empack

Het bedrijf is op de Empack-beurs te bezoeken in hal 1, stand K44, van NEC Birmingham.

Artikel delen