Fonkels breidt fruitbakassortiment uit

Fonkels breidt fruitbakassortiment uit

Fonkels introduceerde in 2020 een 500 en 1000 gram kersenbak geproduceerd van 100% gerecycled karton. Het bedrijf breidt dit jaar het assortiment uit met kersenbakken die voorzien zijn van een klep en een 250 gram kersenbakje. Ook nieuw is de kilobak die eveneens geschikt is voor andere soorten fruit, zoals druiven, appels, peren en pruimen.

Klik hier voor een gratis proefnummer van VerpakkingsManagement

‘Bij de ontwikkeling van alle fruitbakken spelen de processen en specifieke wensen van telers een belangrijke rol’, zegt Wim Apeldoorn, general manager van Fonkels. ‘Het afgelopen jaar hebben wij alle feedback van onze klanten verzameld en dit verwerkt in de bakken.’


Nieuw in het Fonkels-assortiment is de kersenbak met klep.
Nieuw in het Fonkels-assortiment is de kersenbak met klep.

Fonkels ontwikkelde kersenbak met telers

‘De kersenbakken met klep zijn ontwikkeld samen met telers die ook aan de retail leveren en waar een afgesloten bak vaak een vereiste is. De kilobak is vaak aangevraagd door boerderijwinkels. Daar gebruiken ze over het algemeen verschillende soorten bakken voor diverse soorten fruit. De standaard kersenbak voldoet dan niet, maar dit 100% duurzame alternatief voor de veel gebruikte kunststof bak, biedt de winkel de mogelijkheid om een duurzame uitstraling in de schappen te creëren’, meent Apeldoorn.

Artikel delen