Fortaleza adviseur bij overname Buurman

Fortaleza adviseur bij overname Buurman

Tags: nieuws

Fortaleza Capital is als exclusieve corporate finance adviseur van Cemex Trescon opgetreden bij de overname van Buurman Facilitaire Producten.
 

Buurman Facilitaire Producten (Buurman), opgericht in 1985 en met hoofdkantoor in Oldenzaal (Nederland), is een toonaangevende groothandel in disposables, verpakkingen en facilitaire producten in Oost-Nederland. Het uitgebreide productassortiment is online verkrijgbaar in de webshop van Buurman en omvat disposables, verpakkingen, sanitairpapierproducten, reinigings- & desinfectieproducten, werkschoenen & kleding en koffie & horecaproducten. De klanten van Buurman zijn kleine en middelgrote bedrijven waarmee het bedrijf langdurige en hechte relaties heeft opgebouwd. Buurman combineert een one-stop-shop-oplossing met een sterk serviceaanbod, aangedreven door het geavanceerde ERP-systeem, dat naadloze integratie met de IT-systemen van klanten mogelijk maakt, waardoor klanten optimaal voorraadbeheer en korte levertijden krijgen.

One-stop-shop

Ronald Buurman (CEO): “Onze beslissing om de krachten te bundelen met Cemex Trescon vloeit voort uit onze ambitie om klanten de beste one-stop-shopoplossing te bieden voor al hun facilitaire producten, disposables en verpakkingsvereisten. Het gecombineerde productaanbod van beide bedrijven is ongeëvenaard op de Nederlandse markt en brengt ons ook nieuwe expertise en financiële slagkracht. Onze bedrijven delen ook dezelfde ondernemersgeest en kernwaarden van professionaliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit. Samen hebben we de perfecte ingrediënten om de sterke positie van Buurman nog verder uit te bouwen. ”
 

Ambitieuze investeringplannen

Cemex Trescon, opgericht in 1908 en met het hoofdkantoor in Bleiswijk (Nederland), is een groothandel in producten voor hygiëne, veiligheid en gezondheid. Het productassortiment bevat meer dan 6.000 producten van zowel bekende merken als het eigen merk "CMT" van het bedrijf. Bediende klanten zijn actief in voedsel, gezondheidszorg, industrie, schoonheid, gastvrijheid en facilitaire diensten. De zorgsector wordt bediend via haar dochteronderneming G3-Medical. Alex de Graaf, CEO van Cemex Trescon: “We hebben de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en hebben ambitieuze investeringsplannen om deze groei voort te zetten. De overname van Buurman past goed in onze langetermijnstrategie voor expansie. Buurman is een geweldig bedrijf met een ijzersterke reputatie en een waardevolle aanvulling op ons aanbod. ”
 

Buurman blijft opereren vanuit de huidige locatie in Oldenzaal onder leiding van Ronald Buurman en Karin Lammers, die de integratie van Buurman binnen Cemex Trescon leidt.
De gecombineerde onderneming Cemex Trescon / Buurman heeft in totaal 76 medewerkers en een jaaromzet van € 50 miljoen.
 

Specialisten

Fortaleza Capital is een onafhankelijk adviesbureau voor bedrijfsfinanciering dat zich richt op drie sectoren: verpakking en papier / karton; Recycling, afvalbeheer en energie; en diensten, media en technologie. Alexander van Rossum: In deze sectoren hebben we een solide staat van dienst opgebouwd en hebben we een ingewikkeld en steeds groeiend netwerk van senior executives en experts uit de industrie ontwikkeld, waardoor we toegevoegde waarde voor onze klanten kunnen realiseren.
Wij zijn echt specialisten in de sector Verpakkingen & Papier / Karton en onze teamleden hebben een collectief trackrecord van meer dan 90 jaar in deze branche. Onze uitgebreide ervaring in het beheren van complexe transactie-instellingen stelt ons in staat opdrachten in de sector Verpakkingen & Papier / Karton te beoordelen in een strategische en praktische context. We begrijpen de kansen en uitdagingen die in de hele waardeketen heersen en hebben een ongeëvenaard netwerk in de Nederlandse verpakkingsmarkt.’Fortaleza

www.fortalezacapital.nl.

 

 

Artikel delen