Gratis e-learnings Verpakken

Gratis e-learnings Verpakken

Tags: nieuws

Naast marketing en e-commerce is de supply chain (en dus ook verpakken) een belangrijke factor voor e-commerce organisaties en een voorwaarde voor groei en het rendabeler maken van je webshop. Vanaf vandaag kunnen mensen hun kennis van dit vakgebied verbreden en verdiepen dankzij de nieuwe e-learnings van e-Academy: Verpakken.


Webshopverpakking van BeerWulf

Philippe Christiaansen (Smurfit Kappa): “De e-learning content is van een hoge kwaliteit en voor iedereen interessant die met verpakkingen te maken heeft. Ook voor verpakkingexperts met veel ervaring biedt de e-learning, dankzij de praktijkcase en video's (van Wehkamp – Top-10 grootste webwinkel in Nederland) veel nieuwe praktijkgerichte inzichten. Hierdoor krijg je direct inzicht hoe een optimaal en duurzaam verpakkingsproces eruit ziet.”

Verpakken en duurzaamheid

Het aantal online aankopen – en daarmee het aantal verpakkingen - neemt toe. Er liggen nog volop kansen in het efficiënter en duurzamer inrichten van het verpakkingsproces. Dat is goed voor het milieu, je bespaart er kosten mee én het heeft een positieve impact op de beleving van je klant. In deze e-learning leer je dankzij een praktijkcase van Wehkamp en van experts Philippe Christiaansen (Smurfit Kappa), Tibor Tholen (Oerlemans Plastics) en Ellen de Lange (Thuiswinkel.org) hoe jouw webshop zich kan onderscheiden op het gebied van verpakkingsmaterialen.


Ellen de Lange

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Met je verpakkingen kun je op dit gebied fundamentele keuzes maken. Dit komt dan ook uitgebreid aan bod in de e-learning. Ellen de Lange (Thuiswinkel.org): “Maar liefst 70% van de consumenten geeft aan het zeer belangrijk te vinden dat webwinkels hun producten met minder verpakkingsmateriaal versturen, zo blijkt uit onderzoek. Daarom is het zaak na te denken over bijvoorbeeld gerecyclede verpakkingen, niet verpakken of herbruikbare verpakkingen. Ook het reduceren van lucht is een belangrijk aspect dat aan bod komt”

Gratis e-learning

Deze gratis e-learning duurt een uur en na afloop heb je de mogelijkheid een certificaat te behalen. In de e-learning leer je:

  • welke redenen je als webshop kunt hebben om producten wel of niet te verpakken;
  • hoe je criteria opstelt die je mee wilt laten wegen in de keuze van je verpakking;
  • hoe je een inpakproces efficiënter en ergonomisch inricht;
  • waarom duurzaam verpakken steeds belangrijker wordt;
  • waar de kosten van verpakken in de hele logistieke keten zitten.

Met de opgedane kennis kun je op basis van relevante criteria een juiste keuze maken voor de beste verpakking(en) voor het assortiment voor jouw e-commerce-organisatie.

Verdiep vandaag nog je kennis. De e-learning is gratis te volgen. Maak eenvoudig een account aan op de website van e-academy en start met leren!

Artikel delen