Hordijk krijgt “Predicaat Koninklijk”

Hordijk krijgt “Predicaat Koninklijk”

Tags: nieuws

Familiebedrijf Hordijk bestaat dit jaar 100 jaar. Jubileumjaar 2022 krijgt voor de verpakkingsfabrikant extra cachet. Koning Willem-Alexander heeft de onderneming in Delft het recht gegeven om het “Predicaat Koninklijk” te voeren. Woensdagochtend 11 mei wordt het Predicaat officieel uitgereikt.

Nog geen abonnement op VerpakkingsManagement? Meld u hier aan en ontvang hét vakblad voor de verpakkingsindustrie het eerste jaar met 30% korting.


Hordijk, dat dit jaar ook haar 100-jarige jubileum viert, krijgt op 11 mei het “Predicaat Koninklijk” uitgereikt.
Hordijk, dat dit jaar ook haar 100-jarige jubileum viert, krijgt op 11 mei het “Predicaat Koninklijk” uitgereikt.

Op woensdag 11 mei zal de Commissaris van de Koning voor Zuid-Holland drs. J. Smit het Predicaat uitreiken aan Rik Hennink, ceo van de Hordijk Groep en aandeelhouders Ab en Groen Hordijk. Andere aandeelhouders, familieleden, medewerkers en Raad van Commissarissen zullen hierbij aanwezig zijn, evenals de Burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt.

‘Compliment voor alle huidige en oud-collega’s’

Rik Hennink: ‘Het Predicaat Koninklijk heeft een diepe betekenis: het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover ons bedrijf. Dat we dit krijgen toegekend, is een compliment voor alle huidige en oud-collega’s.’

Predicaat Koninklijk

Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. Het wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis. De Koning bezit ook geen aandelen van bedrijven die het Predicaat Koninklijk mogen voeren. Het toekennen van predicaten is onder andere bedoeld om een bijdrage te leveren aan de positionering van Nederlandse bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland.

Artikel delen