HPI Group zet in op bedrijfsovernames

HPI Group zet in op bedrijfsovernames

HPI Group (voorheen Moulding Industries) is actief op het gebied van kunststof producten en verpakkingen. Onder leiding van Paul Harkema en het management heeft het Woerdense bedrijf een nieuwe transactie afgerond in de kunststofsector. Met de ondersteuning van Marktlink Fusies & Overnames is KunststofPlus in Zoetermeer overgenomen van de huidige eigenaar.

U ontvangt nog niet de VerpakkingsManagement Nieuwsbrief? Klik hier om u aan te melden.


Pand van KunststofPlus.
Pand van KunststofPlus.

KunststofPlus produceert halffabricaten en eindproducten op basis van spuitgieten van thermoplastische kunststoffen. Het bedrijf verzorgt de producten voor industriële ondernemingen in diverse branches.

Managementteam HPI Group

Het managementteam van de onderneming bestaat naast Paul Harkema (CEO) uit Hans Lubbers (COO) en Rene van de Pot (CFO). De huidige DGA Wim Crouwel zal opgevolgd worden door Arjan de Bruin. De Bruin zal met ondersteuning van het managementteam de dagelijkse leiding van KunststofPlus op zich nemen.


HPI Group: links Paul Harkema, rechts: Wim Crouwel
HPI Group: links Paul Harkema, rechts: Wim Crouwel

Harkema ziet zijn jongste transactie als een belangrijke groeimogelijkheid van de gehele HPI Group: ‘KunststofPlus is een gezond bedrijf met een trouwe klantenkring. In de markt heeft de onderneming de reputatie als een technisch kwaliteitsbedrijf. De kunststoffabriek heeft veel potentie. Het pand biedt veel capaciteit voor groei die op korte termijn zal worden benut voor diverse HPI-projecten.’

Buy-and-buildstrategie

In januari van dit jaar werd zowel Geku Plastik als PET Innovators aangekocht, een aanvulling op de keten van samenwerkende kunststofproductiebedrijven, aldus HPI Group. Hiermee werden ook de poorten tot de Duitse markt geopend. Voor de internationale doorbraak kreeg de producent al belangen in Bema Kunststoffen, CKV Plastics, Metron en Packpower.

Artikel delen