IMA-ILAPAK introduceert een instapmodel flowpacker

IMA-ILAPAK introduceert een instapmodel flowpacker

Tags: nieuws

IMA-ILAPAK, in Nederland vertegenwoordigd door Sarco, introduceert een instapmodel voor horizontaal flowpacken. Het betreft de Carrera I-500 die een nieuwe robuuste en ergonomische constructie heeft, een cantilever ontwerp en een grotere capaciteit voor folie en productafmetingen dan zijn voorganger.

De combinatie van meerdere automatische invoeropties, de standaard en volledig RVS constructie en de Industrie 4.0 mogelijkheden maken de Carrera I-500 tot een geavanceerd systeem dat zich kenmerkt door zijn flexibiliteit, modulariteit, hygiëne en connectiviteit.

Specificaties

De machine verwerkt 110 verpakkingen per minuut met enkele seal bar, tot 220 verpakkingen per minuut met een dubbele seal bar. Het is geschikt voor PP, OPP/PE en ook voor enkel laags en op papier gebaseerde materialen, als ook composteerbaar en biologisch afbreekbaar.

Industrie 4.0

Verder is het systeem uitgerust met Industrie 4.0 mogelijkheden; connectiviteit op afstand, OEE-rapportage en Scada/MES-systemen.
Het elektronische digitale platform, de planetaire tandwielkasten, de servomotoren en de sleepringtechnologie die de hele IMA-ILAPAK HFFS-reeks gemeen hebben, zijn de sleutel tot hoge efficiëntie en prestaties.
Een ander voordeel ten opzichte van meer basissystemen is het aantal automatische invoeropties dat beschikbaar is met de I-500. Meerdere automatische invoerconfiguraties, samen met hulpstukken zoals codeer- en etiketteersystemen maken de I-500 een toekomstbestendige investering voor bedrijven van elke omvang, aldus machineleverancier Sarco.


De Carrera I-500 van IMA-ILAPAK

Artikel delen