Kartonnen BHV-doos

Kartonnen BHV-doos

Tags: nieuws

DeBesteEHBOdoos introduceert een BHV-doos gemaakt van karton. Hiermee wil het bedrijf het gebruik van plastic verminderen en grondstofverspilling tegengaan. De doos is voor 97% gemaakt van karton. Alleen de coating op de doos en het handvat zijn van plastic.

Lage uitstoot

Alle gebruikte materialen zijn volledig te recyclen. Omdat de doos in Nederland wordt geproduceerd is er nauwelijks transport nodig. Dit zorgt voor een veel lagere uitstoot. De kartonnen variant is daarmee een stuk duurzamer dan de in Nederland meest verkochte oranje plastic BHV-koffer. Deze is gemaakt van ABS, dezelfde soort kunststof waar ook Lego-stenen van gemaakt zijn. Dit is weliswaar goed te recyclen maar heeft een aantal grote milieu-nadelen ten opzichte van karton. Plastic is gemaakt van aardolie (fossiele brandstof) en het is moeilijk afbreekbaar.

Verantwoordelijkheid

Directeur Bob Kolsteeg van deBesteEHBOdoos zegt: ‘Als deBeste willen we invulling geven aan het oplossen van de problematiek om ons heen. De manier waarop we nu werken is eindig. Ik voel de verantwoordelijkheid om circulair werken serieus op te pakken. Als sociale onderneming scoren we al goed als het gaat om arbeidsparticipatie. Ook op het vlak van circulariteit en diverse andere SDG’s willen we het verschil maken. Deze kartonnen BHV-doos is daarvan een goed voorbeeld.’Hergebruik materialen

Als het gaat om de inhoud van de kartonnen BHV-doos wil deBeste zo weinig mogelijk grondstoffen verspillen en materialen optimaal hergebruiken. Nu doneert het bedrijf alle verbandmiddelen die bij een controle gewisseld worden aan goede doelen. Bij de duurzame variant wordt minimalisering van waardevernietiging het devies. Retour gekomen materialen worden op één locatie verzameld, gesorteerd en indien mogelijk opnieuw gebruikt. De overige verbandmiddelen schenkt het bedrijf vervolgens aan hulporganisaties in binnen- en buitenland.Inhoud gelijk aan plastic BHV-doos

De inhoud van de kartonnen BHV-doos voldoet volledig aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis en is identiek aan die van de kunststof modulaire verbanddoos. De verbanddozen zijn ingericht volgens een gebruiksvriendelijk en letselgericht modulesysteem waardoor ook mensen die geen specifieke kennis van eerste hulp hebben de verbanddoos kunnen gebruiken voor het verzorgen van kleine verwondingen. De HACCP-versie van de kartonnen BHV-verbanddoos wordt standaard geleverd met 5 letselgerichte modules en module 6 ‘brandwonden’.

Bron: DeBesteEHBOdoos

Artikel delen