Koker vertelt verhaal achter Koeckebackers

Koker vertelt verhaal achter Koeckebackers

Tags: nieuws

Achter de koeck van Koeckebackers schuilt een bijzonder verhaal over mensen die gedurende hun leven buiten spel zijn komen te staan, maar besloten hebben het roer om te gooien. Hier hoort ook een bijzonder verpakking bij en daarom kozen de oprichters voor een kleurrijke, kartonnen koker van CBT Packaging uit Engeland.

Midden in de Baarsjes, Amsterdam staat de bakkerij van Koeckebackers. Hier worden handgemaakte koekjes gemaakt, zonder troep, zoals zij zelf zeggen. Zij zijn Marien Meurs en Joep Langen, oprichters van Koeckebackers en naar eigen zeggen Ontzettende Koeckebackers. Wie zichzelf zo durft te positioneren heeft een diepere motivatie en dat klopt ook. Hoe lekker hun koekjes ook zijn, het is eigenlijk een smoesje, want in werkelijkheid gaat het Marien en Joep om hun medewerkers. Mensen die eerst in de bijstand zaten of andersoortige problematieken hadden, zijn nu trotse Koeckebackers.

Goed communiceren
Hoe zet je nu zo’n koeck met een missie op de markt? Natuurlijk moet het een goede koeck zijn, maar hoe laat je de toewijding die deze bijzondere Koeckebackers hebben voor hun hervonden leven tot uiting komen in een koeck?
Door bijzondere en eerlijke smaken te combineren met niet alleen een goed verhaal erachter, maar dit ook optimaal te communiceren op de verpakking. Een verpakking die tegenwoordig niet vaak wordt gebruikt voor koekproducten is de klassieke kartonnen koker, die in allerlei hoedanigheden en uitvoeringen al decennia als verpakking wordt gebruikt voor allerlei producten en merken, zoals een heel bekend merk stapelchips.
Samen met kokerleverancier CBT Packaging (UK) en  Arjen Klinkenberg (ontwerper van de Tony Chocolonely wikkel) kwam er een serie van vier vernieuwende en kleurrijke designs op de markt. De kokers zijn 100% recyclebaar en voorzien van een vier kleuren offset bedruk etiket met een matte vernis. Om een langere houdbaarheid te garanderen, zijn de koekjes eerst verpakt in een kunststof zakje, alvorens ze de koker in gaan.

Smaken
De Swingendste is een stevige speltkoeck met swingende noten. Voor iedereen die van zijn volgende vergadering de gezelligste ooit wil maken. De Kokoste is een tikkie exotisch en erg kokos. Lekker voor op de bank, nog beter in een strandstoel. De Gezondste heeft allemaal gezonde ingrediënten. Doet het ook prima bij de schoonfamilie en tot slot de Hipste voor elke sinaasappel-gember-thee drinkende hipster die de trend voor wil zijn.

Intrigerend
Deze verpakkingen maken direct duidelijk wat er in zit en intrigeren de nieuwsgierige consument voldoende om even verder te lezen op het etiket. Hier op staat in het kort het verhaal van een Koeckebacker.
‘Meestal staat er op een koekverpakking een plaatje van wuivende graanvelden en grazende koeien en als er eens een mens op staat, is dat iemand met een jaloersmakend uiterlijk en niet iemand die je normaal op straat tegenkomt’, zegt Meurs. ‘Niet bij onze verpakking. Daar staan echte mensen op zoals Mouin, Jonna, Jelmer en Pablo. Allemaal mensen met een eigen verhaal, maar allemaal mensen die bij Koeckebackers de kans hebben gekregen om weer te stralen waardoor wij een heerlijk koeckje kregen.’
Binnenkort zijn de koecken te vinden bij de Jumbo en op andere plaatsen.

www.koeckebackers.nl

Artikel delen