Labelexpo Europe 2022 verplaatst naar 2023

Labelexpo Europe 2022 verplaatst naar 2023

Tarsus Group, organisator van de Labelexpo Global Series, heeft aangekondigd dat Labelexpo Europe 2022 in Brussel is verzet. De nieuwe datum van het evenement is nu 11 tot en met 14 september 2023. De organisatie heeft hiertoe besloten vanwege de aanzienlijke druk van de toeleveringsketen die de Europese labelindustrie momenteel ondervindt in combinatie met de snel evoluerende situatie in Oekraïne.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen? Meld u hier aan voor de Nieuwsbrief van VerpakkingsManagement.


Labelexpo Europe 2022 wordt verplaatst naar 2023.
Labelexpo Europe 2022 wordt verplaatst naar 2023.

De beslissing is het gevolg van nauw overleg met exposanten, verenigingen en de bredere industrie, waarbij velen direct worden beïnvloed door het tekort aan componenten en materialen. Deze tekorten, veroorzaakt door de pandemie, zijn de afgelopen maanden geëscaleerd met lange doorlooptijden die nu de toeleveringsketen in Europa verstoren. Omdat het evenement over iets minder dan twee maanden zou plaatsvinden, leidde het gebrek aan zichtbare vooruitgang de organisatie ertoe het evenement te verschuiven naar een andere datum in het belang van de labelgemeenschap.

‘Moeilijke beslissing’

Lisa Milburn, managing director van Labelexpo, legt uit: ‘Ten eerste wil ik de steun erkennen die we van de industrie hebben gehad met velen die zich inzetten voor Labelexpo Europe. Dit ondanks de problemen waarmee velen van hen momenteel te maken hebben. We weten dat de beslissing om de show opnieuw te plannen voor hen net zo teleurstellend zal zijn als voor ons. Het was een hele moeilijke beslissing voor ons. We hebben onvermoeibaar gewerkt om de problemen met de toeleveringsketen te overwinnen en de show te produceren die de industrie nodig heeft, vooral in het licht van de uitdagingen van de afgelopen twee jaar. Helaas zijn deze problemen in dit stadium onoverkomelijk gebleken, dus we zijn van mening dat herschikking de verantwoorde beslissing is om te nemen.’

Belangen van de industrie vooropstellen

Jules Lejeune, managing director van FINAT, voegt toe: ‘FINAT begrijpt en ondersteunt de genomen beslissing volledig. Gezien de bestaande tekorten aan chips en componenten, de huidige tekorten aan papier en andere verbruiksartikelen om etiketten te produceren, en nu de grote geopolitieke onzekerheden veroorzaakt door de situatie in Oekraïne, zijn er simpelweg te veel hindernissen om te overwinnen. De Europese vereniging voor de etikettenindustrie blijft een trotse supporter van de toonaangevende vakbeurs voor de label- en verpakkingsdrukindustrie. We bewonderen onze jarenlange partner Labelexpo voor het nemen van deze uiterst moeilijke beslissing en voor het vooropstellen van de belangen van de industrie’.

Labelexpo Americas

Gezien de herschikking van Labelexpo Europe zal het volgende wereldwijde evenement voor de verpakkingsdrukindustrie Labelexpo Americas zijn. Deze beurs zal plaatsvinden in het Donald E. Stephens Convention Center in Chicago op 13 tot en met 15 september 2022. Andere aankomende Labelexpo-evenementen dit jaar zijn Labelexpo Asia (28 juni - 1 juli), Labelexpo India (10 - 13 november) en Labelexpo South China (7 - 9 december).

Artikel delen