Labels laten testen in een lab

Labels laten testen in een lab

Tags: nieuws

Avery Dennison lanceert AD Procerta™, een nieuwe laboratorium- en testfaciliteitsdienst. De dienst moet ondersteuning bieden in de vaak complexe wereld van het testen van labelmateriaal in de farmaceutische industrie.

Waarom is het nodig?

Er zijn veel variabelen bij het maken van labels voor farmaceutische producten, zoals medicijnen, die perfect moeten worden behandeld en aangebracht voor patiëntveiligheid. Inzicht in de talrijke wettelijke en regelgevende vereisten en hoe labels zullen presteren in specifieke omgevingen, om ervoor te zorgen dat de labels robuust genoeg zijn om aan de eisen van de eindgebruiker te voldoen. Er zijn talloze factoren waarmee rekening moet worden gehouden en farmaceutische verpakkingsingenieurs hebben nu samen met merkeigenaren toegang tot een service die dit proces kan vereenvoudigen en stroomlijnen.

Marktbehoefte

‘We hebben een marktbehoefte vastgesteld’, zegt Benoît Jourde, senior manager nieuwe groeiplatforms Europa, Avery Dennison. ‘Het is een marktbehoefte waar op dit moment niet echt in wordt voorzien. Hoewel er een aantal uitstekende externe laboratoria zijn, missen ze ofwel de expertise specifiek op zelfklevende etiketten, of ze hebben extreem lange doorlooptijden.’

Dat is waar de lange geschiedenis van Avery Dennison in materiaalkunde, gecombineerd met de onafhankelijke benadering van AD Procerta waardevol kan zijn. Het versnelt het proces, biedt op feiten gebaseerde informatie en biedt faciliteiten die geschikt zijn voor specifieke testmethoden.Ultramodern laboratorium

Leiden Bio Science Park in Nederland, is de thuisbasis van het ultramoderne laboratorium van AD Procerta, dat toegang biedt tot een breed scala aan testmogelijkheden. ‘In de faciliteit kunnen verschillende labelspecifieke tests worden uitgevoerd onder begeleiding van een deskundig team om te bepalen of een labelmateriaal geschikt is voor een bepaalde toepassing’, zegt Jos van Noort, principal scientist global pharma innovations, Avery Dennison.

Real-life scenario’s

‘We simuleren reële omstandigheden in onze laboratoria en beperken de mogelijkheden voor het testen van materialen’, voegt Benoît toe. Het biedt klanten een aantal keuzes die allemaal grondig zijn getest in real-life scenario's, waardoor ze de opties eerlijk kunnen vergelijken en contrasteren.

Een paar grote farmaceutische bedrijven hebben de dienst de afgelopen twee jaar getest, met als doel deze dit jaar te lanceren. ‘Nadat we van deze pilotklanten hebben geleerd, werken we nu samen met meer dan 5 grote farmaceutische bedrijven en ook met een paar kleinere,’ aldus Benoît.

Bron: Avery Dennison

Artikel delen