LinkedIn Nieuwsronde week 16

LinkedIn Nieuwsronde week 16

LinkedIn is een bron van nieuws dat rechtstreeks van professionals en bedrijven komt. VerpakkingsManagement selecteert interessante bijdragen met een rechtstreekse link. Een LinkedIn Nieuwsronde van een gft-sorteeranalyse tot de bekers voor het nieuwe festivalseizoen.

Annemiek Meijer van de HVC-groep stond tussen gft-afval en etensresten.

‘Vandaag met onze neus op de feiten… samen met Alien Zwart en Sandra Bruin een sorteeranalyse gedaan van gft en etensresten uit een verzamelcontainer. Eerste indruk was dat er heel erg veel goed gaat. Veel goed gescheiden en goed aangeboden gft. Maar aan het eind noteerden we toch 35 kilo vervuiling, uit dit monster van 500 kilo. Vuilniszakken gevuld met restafval, plastic, papier, blikjes, drinkpakken en harde kunststoffen. Een goede ervaring die ik meeneem in de ontwikkeling van communicatie en marketing over deze afvalstroom!


LinkedIn Nieuwsronde

Bekers besparen

Het KIDVdeelde een post van NS Stations. De actie is inmiddels achter de rug, maar interessant genoeg om te delen.

‘Reizigers kunnen van 11 tot en met 14 april op station Utrecht Centraal zien hoeveel bekers te besparen zijn per uur, als iedere reiziger een herbruikbare beker meeneemt. Samen met Milieu Centraal en 30 ondernemers op het station wordt het gebruik van een herbruikbare beker onder de aandacht gebracht om zo reizigers aan te moedigen om een duurzamer alternatief voor de wegwerkbeker te kiezen. Jaarlijks gaan er meer dan 30 miljoen warme dranken over de toonbank op het station.
Anneke de Vries, directeur Stations en lid Raad van Bestuur van NS: “Wij vinden het belangrijk dat we onze reizigers blij maken met een kop koffie of thee op het station, maar helaas zorgt dit ook voor veel afval. Ik vind het heel bijzonder dat we ons samen met zoveel ondernemers op alle stations inzetten voor minder afval. Daarom is het stimuleren van het gebruik van de herbruikbare beker een belangrijke stap. Samen met deze ondernemers, met IenW en ProRail gaan we voor een afvalvrij station in 2040.”
Om het meenemen van een herbruikbare beker te stimuleren, krijgen reizigers al sinds 2018 bij verschillende retailers op het station 25 cent korting op een warme drank met een herbruikbare beker. Lees meer: Minder koffiebekers op stations.’


LinkedIn Nieuwsronde

Rondleiding voor de jeugd

Hassink Verpakkingsdrukwerk deelt een bericht over jong bezoek. ‘Vorig jaar heeft de huidige groep 7 van basisschool Paus Joannes mee gedaan met AdoptIDee. Ze gingen de uitdaging aan om een fruitverpakking van vouwkarton te ontwerpen.
We hebben toen hele gave ontwerpen en creaties voorbij zien komen. Maar, wat moet er allemaal gebeuren voordat zo’n ontwerp ook echt geproduceerd kan gaan worden?
De beste manier om die vraag te beantwoorden is natuurlijk om de drukkerij van binnen te bekijken, dus, tijd voor een rondleiding! Kinderen, dank voor jullie inzet, creativiteit en interesse, we hebben er van genoten!’


LinkedIn Nieuwsronde
Basisschool op bezoek bij Hassink

Alleen plastics?

Rob Daniëls vraagt zich af waarom alleen Single Use Plastics worden aangepakt. ‘Single use plastics of single use products? Waarom alleen een verbod op single use plastics als we nog steeds evenzoveel andere producten dumpen? Papier, alu, glas, blik, sigarettenpeuken, kaugom, etc. Als de EU echt iets wil bereiken kijk dan verder dan alleen plastics. Focus dus op single use products, niet alleen op single use plastics!’


LinkedIn Nieuwsronde

Belgische festivalbezoekers drinken uit PET

Bert Hengeveld deelt nieuws over de beker die wordt gebruikt op grote Belgische festivals. ‘Dit seizoen zal er gedronken worden, bij de 4 grootste pop/rock festivals van België (Graspop, Pukkelpop, Dour, Rock Werchter), uit onze PET360 bekers. Een duurzame keuze van de opdrachtgevers.

PET360 bekers zijn gemaakt van 100% post consumer waste, 100% food approved en 100% gerecycled materiaal. Dit alleen al heeft een positieve impact op het milieu t.o.v. virgin materiaal van minimaal 50%. Daarnaast zorgt onze partner voor het retour halen van zoveel als mogelijk ingezameld PET materiaal. Hiermee maken we dan bekers voor wellicht jou festival of evenement!’


Artikel delen