Mentos Gum in kartonnen potje

Mentos Gum in kartonnen potje

Mentos Gum krijgt een andere verpakking. Het kauwgommerk van Perfetti Van Melle Group zit voortaan in een kartonnen pot. Binnenkort staat in de supermarkt naast het iconische plastic potje, de variant van karton.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen? Schrijf u in voor de VerpakkingsManagement Nieuwsbrief.

Om er zeker van te zijn dat de kauwgum ook in de kartonnen pot lekker en kwalitatief goed blijft, bestaan de nieuwe potjes voor 90% uit karton en 10% uit plastic en aluminium. Deze 10% is nodig om de voedselveiligheid en behoud van kwaliteit te kunnen garanderen. Aldus het zoetwarenconcern.


Mentos Gum gaat van een plastic naar een kartonnen potje.
Mentos Gum gaat van een plastic naar een kartonnen potje.

Wennen aan kartonnen versie

‘Dit is ons eerste product dat verpakt wordt in karton en daar zijn we erg enthousiast over’, zegt Michèlle van den Bosch, brand manager Mentos Gum bij Perfetti Van Melle Benelux. ‘We zijn de enige in de Benelux-kauwgummarkt die een kartonnen pot aanbieden. De kartonnen versie is wellicht even wennen voor onze consumenten, maar we hopen hen te kunnen stimuleren om voor deze keuze te gaan. De nieuwe kartonnen pot Mentos Gum kan gewoon worden weggegooid bij het oud papier’, informeert Van den Bosch.

Perfetti Van Melle: ‘Doelstelling voor 2025’

Het gebruik van de kartonnen potten betekent een reductie van 100% plastic naar 10% plastic, waardoor Mentos Gum weer een stap vooruit maakt en bijdraagt aan het behalen van de plastic reductie doelstelling voor 2025 van Perfetti Van Melle. Het doel is om in 2025 15% minder plastic te verbruiken per ton product.

Artikel delen