Nieuwsronde: buitenlandse media

Nieuwsronde: buitenlandse media

De redactie van VerpakkingsManagement scant wekelijks buitenlandse verpakkingssites op noviteiten en ontwikkelingen. Deze week vielen ons onderstaande berichten op uit PackagingWorld, PackNews, PackagingNews AUS, Packaging Europe en PackagingNews UK, waarin Premier Boris Johnson beweert dat plasticrecycling "niet werkt".

UV-zeefdruk onderscheidt Yoplait's Oui Yoghurt


Ontwerpen zijn geïnspireerd op bloemen uit verschillende gebieden in Frankrijk: Paris Magnolias, French Alps Globe Flowers en Provence Lavenders.

Oui by Yoplait introduceert de French Florals Collection, bestaande uit drie limited-edition, ontworpen glazen potten geïnspireerd op bloemen uit Frankrijk.
De limited-edition French Florals Collection is een set van drie uniek ontworpen glazen potten, elk geïnspireerd op bloemen uit verschillende gebieden in Frankrijk: Paris Magnolias, French Alps Globe Flowers en Provence Lavender. De bloemen zijn gezeefdrukt op de Oui potten met UV-inkten.
De bloemen zijn gezeefdrukt op de Oui-potten met UV-inkten en tweekleurige ontwerpen. De uniek ontworpen bedrukking op glas is het echte vertrekpunt in deze verpakkingsontwikkeling. Verder zijn de potten hetzelfde als de standaardversies en is de foliesluiting consistent in het hele portfolio.
Bron: Packaging World

Chipszak op dieet


Estrella plastic afslanken door hun friet- en snackzakjes iets korter te maken. In totaal komt de tasreductie - en de plasticreductie - op 430 kilometer in één jaar.

Er zit 430 kilometer minder plastic in de chiptassen van Estrella. De zakjes hebben gewicht verloren door ze wat korter te maken. De reductie van enkele centimeters per zak heeft in een jaar tijd geleid tot zo'n 430 kilometer minder plastic.
Estrella schrijft in een persbericht dat ze na een aantal uitgebreide duurzaamheidsinvesteringen - waaronder nee tegen palmolie en CO2-neutrale productie in haar fabriek in Göteborg - nu ook de plasticproblematiek aan de orde willen stellen. Plastic is een van de klimaatgebieden die chip- en snackconsument Estrella belangrijk vindt en een prioriteit in het duurzaamheidsbeleid. Estrella is lange tijd bezig geweest om de snackzakjes in te korten, dunner te maken en het gebruik van plastic in zowel de logistiek als in de winkels te stroomlijnen.
Door de zakken in te korten om het aantal producten te vergroten, heeft Estrella nu het plasticverbruik met ongeveer 430 kilometer per jaar verminderd. Alleen de reductie van het populaire Sourcream & Onions zakje van 275 gram heeft het plasticverbruik van die verpakking op jaarbasis met 81 kilometer verminderd.
Bron: PackNews

FedEx Express zet in op herbruikbare foliezakken


FedEx Reusable Pack

FedEx Express zegt dat het de uitrol van zijn FedEx Reusable Pack heeft voltooid, dat naar verluidt afval vermindert en hergebruik bevordert tijdens retourzendingen voor de Europese e-commerce-industrie.
Het nieuwe assortiment herbruikbare verpakkingen van FedEx werd in juli 2021 in heel Europa beschikbaar gesteld als aanvulling op de juiste verpakkingsoplossingen voor nieuwe en bestaande klanten.
Volgens het bedrijf is de FedEx Reusable Pak geschikt voor zendingen tot 2,5 kg. Het is verkrijgbaar in de maten Small, Large en Extra large.
Bovendien is de verpakking hersluitbaar om e-commerce retouren te vergemakkelijken zonder extra afval. Een vulling met bubbeltechnologie is ook beschikbaar als optie voor klanten, om een ​​extra beschermingslaag voor producten tijdens transport toe te voegen.
Bron: Packaging Europe

Australische mayo in 100% rPET-verpakking


Gerecycled en recyclebaar: de nieuwe rPET-fles voor Goodman Fielder's Parise-mayonaise.

In lijn met zijn ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen heeft voedselproducent Goodman Fielder de verpakking voor Praise Mayo en Aioli veranderd, met flessen en potten gemaakt door Pact Group met 100% gerecycled PET. Een Australische primeur in de categorie mayonaise.
Met 12,4 miljoen flessen Praise die elk jaar in heel Australië worden geconsumeerd, zal de verschuiving naar gerecyclede verpakkingen elk jaar 380 ton nieuw plastic besparen. Ook de potten, flessen en doppen zijn 100% recyclebaar.
Het bedrijf werkt al bijna twee jaar aan dit project werkt. De uitdagingen bestonden uit het vinden van een Australische bron van voldoende hoeveelheden post-consumer, food-grade, gerecycled PET om aan de productie-eisen te voldoen, die redelijk geprijsd was.
Bron: PackagingNews

Boris Johnson gelooft niet in nut plastic recycling


In terloopse opmerkingen tijdens een pre-COP26-evenement, waar Johnson vragen van kinderen beantwoordde, zei hij dat het recyclen van plastic materialen niet werkt.

Premier Boris Johnson beweert dat plasticrecycling "niet werkt", met het argument dat het niet het antwoord is op het bestrijden van plasticvervuiling.
In terloopse opmerkingen tijdens een pre-COP26-evenement, waar Johnson vragen van kinderen beantwoordde, zei hij dat het recyclen van plastic materialen niet werkt. Hij voegde eraan toe dat iedereen zijn gebruik van plastic moest verminderen.
Hij voegde eraan toe: “Recycling is niet het antwoord, ik moet eerlijk tegen je zijn. Je kunt plastic eigenlijk maar een paar keer recyclen. Wat je moet doen is de productie van plastic stoppen. Stop het eerste gebruik van plastic.’
De BBC meldde dat Tanya Steele, chief executive van het Worldwide Fund for Nature (WWF), zei dat "we moeten recyclen, premier, en dat we een systeem hebben om dat te doen". Maar Johnson voerde aan dat de samenleving niet vervuild plastic kan recyclen.
Bron: PackagingNews

Artikel delen