Nieuwsronde: buitenlandse media: tray met ‘tanden’

Nieuwsronde: buitenlandse media: tray met ‘tanden’

De redactie van VerpakkingsManagement scant wekelijks buitenlandse verpakkingssites op noviteiten en ontwikkelingen. Deze week vielen ons onderstaande berichten op uit PackagingWorld, PackNews, PackagingNews, Packaging Europe en Neue Verpackung.

Cosmetica verpakt in moleculair gerecycled plastic

De Koreaanse cosmeticaproducent Amorepacific maakt gebruik van Eastman’s PCR- assortiment dat bestaat uit kunststoffen uit moleculaire recycling.
‘Cristal Renew en de innovatieve moleculaire recyclingtechnologieën van Eastman zullen een cruciale rol spelen bij het nakomen van de verplichtingen die zijn vastgelegd in onze '2030 A More Beautiful Promise', zonder concessies te doen aan de kwaliteit die klanten van Amorepacific verwachten’, zegt Jung Changwook van de ontwikkelings- en inkoopafdeling van Amorepacific.
De moleculaire recyclingtechnologieën van Eastman breken moeilijk te recyclen plastic afval af in bouwstenen die worden gebruikt om nieuwe materialen te creëren die qua helderheid, glans en mechanische eigenschappen vergelijkbaar zijn met traditionele materialen.
Door moleculaire recycling te gebruiken om deze materialen te maken, wordt plastic afval van stortplaatsen, verbrandingsovens en het milieu afgevoerd. Het proces vermindert het gebruik van fossiele hulpbronnen en resulteert in 20% tot 50% lagere uitstoot van broeikasgassen dan bij traditionele productie.
Bron: PackagingWorld


Amorepacific maakt gebruik van Eastman’s PCR- assortiment

Papieren bubbels vervangen plastic bubbelfolie

Storopack heeft het op papier gebaseerde beschermende materiaal PaperBubble op de markt gebracht als alternatief voor traditionele luchtkussenfolie in plastic.
Volgens het bedrijf bieden papieren vellen PaperBubble-vellen dezelfde robuuste en langdurige beschermende eigenschappen als conventionele luchtbellenfolies.
Omdat de platen volledig gerecycled kunnen worden en gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen, helpen ze het gebruik van primaire grondstoffen en fossiele hulpbronnen te verminderen, aldus de producent.
De papieren vellen zijn bijzonder geschikt als verzend- en schokbescherming voor gevoelige en kleine producten, zoals cosmetica en elektronische componenten, maar ook voor goederen in e-commerce in het algemeen.
De geprefabriceerde vellen papier zijn dankzij de perforatie in het midden gemakkelijk in gebruik en bieden flexibiliteit voor een optimale bescherming van de vracht. Dit maakt het mogelijk om de juiste hoeveelheid verpakkingsmateriaal te kiezen en daarmee afval te verminderen.
De vellen worden geleverd in een speciaal ontworpen doos met 300 vellen. De doos is zo ontworpen dat het gemakkelijk en ergonomisch is om de vellen met paperpads direct uit de doos te halen bij het inpakstation. De platen hebben geen machinesysteem nodig en het gebruik kan met een minimale investering optimaal worden geïntegreerd in de bestaande distributielijn.
Bron: PackNews


Storopack introduceert het op papier gebaseerde beschermende materiaal PaperBubble

INEOS O&P sluit zich aan bij NEXTLOOPP-project

INEOS Olefins & Polymers heeft zich aangesloten bij het NEXTLOOPP-project, een Britse samenwerking om circulair gerecycled polypropyleen van voedingskwaliteit te maken van Post-Consumer Recycled (PCR)-verpakkingen.
INEOS zal centraal staan ​​in een tweejarig project dat de bouw van een demonstratiefabriek in het VK die 10.000 ton per jaar gerecycleerd polypropyleen van voedingskwaliteit gaat produceren.
Het Schotse INEOS helpt mee om gerecycled polypropyleen van voedingskwaliteit af te stemmen op de precieze specificaties van converters door het te mengen met nieuw polypropyleen om de mechanische en verwerkingseigenschappen te wijzigen. Het zal ook verwerkingshulpmiddelen introduceren om converters te helpen aan de hoge eisen van merkeigenaren te voldoen.
Het project heeft tot doel het productieproces van gerecycled polypropyleen van voedingskwaliteit en de commerciële levensvatbaarheid ervan te valideren, met als doel acceptatie te krijgen van het Britse Food Standard Agency (FSA) en het Europese equivalent (EFSA).
Bron: PackagingNews


INEOS Olefins & Polymers heeft zich aangesloten bij het NEXTLOOPP-project

Recyclebare vleestray uit monomateriaal

Waddington Europe, een divisie van Novolex, introduceert de Piranha-verpakking. Dit is een tray voor vlees-, vis- en gevogelteproducten die recyclebaar is en geen polyethyleen (PE) laag of kleeflaag vereist.
Volgens het bedrijf wordt de nieuwe Piranha-verpakking verzegeld met een reeks verhoogde tanden die rond de afdichtingsflens lopen in plaats van een laag PE of lijm aan te brengen, die doorgaans worden gebruikt om het deksel van verpakkingen met gemodificeerde atmosfeer (MAP) af te sluiten. Waddington Europe beweert dat de opstaande tanden de integriteit van de afdichting behouden, zelfs als de flens verontreinigd raakt met dierlijk vet.
Vettige verontreinigingen zoals dierlijk vet kunnen het sluiten van traditionele verpakkingen voor vlees-, vis- en gevogelteproducten verstoren. Echter, de Piranha-oplossing van Waddington Europe dwingt verontreinigingen in kanalen tussen de opstaande tanden, waardoor de pieken helder en schoon blijven om in contact te komen met het PET-topweb.
Het bedrijf zegt dat de PET-topfolie zich aan de pieken kan hechten bij dezelfde sealtemperaturen en verblijftijd, waardoor de seal ondanks de aanwezigheid van verontreinigingen ontstaat. Tijdens het afvullen van Piranha werd het probleem van kierende afdichtingen als gevolg van vetverontreiniging op mono-rPET-afdichtingen naar verluidt tot bijna nul teruggebracht.
Bron: Packaging Europe


Waddington Europe, een divisie van Novolex, introduceert de Piranha-verpakking.

Serialisatie aangebracht met verpakkingsdruk

Sinds 2019 is het voor farmaceutische bedrijven binnen de EU verplicht om receptgeneesmiddelen te voorzien van een duidelijk herkenbaar serienummer. Orthomol en Colordruck Baiersbronn hebben een manier ontwikkeld om dit in het printbeeld te integreren en toe te passen tijdens de productie van de verpakking.
Op elke verpakking wordt een uniek en individueel serienummer aangebracht om ervoor te zorgen dat elk nummer slechts één keer wereldwijd beschikbaar is. Op basis van het individuele nummer is het mogelijk om duidelijk te begrijpen onder welke productieomstandigheden een product is gemaakt.
Daarnaast kan de verpakking geregistreerd worden in de supply chain, van groothandel en intermediair tot apotheken. In veel farmaceutische bedrijven wordt de serialisatie machinaal of zelfs met de hand met een etiket op de betreffende verpakkingseenheid aangebracht. Dit betekent echter een enorme besteding van tijd en personeel.
Met het door Orthomol en Colordruck Baiersbronn ontwikkelde proces is de printafbeelding voor elke verpakking identiek. De serialisatie wordt individueel geprint. De directe toepassing van de codes in het drukproces bespaart tijd, personeel en materiaal, wat weer een positief effect heeft op het milieu. Deze technologie kan alleen worden geïmplementeerd in digitaal printen.
Bron: Neue Verpackung


Orthomol en Colordruck Baiersbronn printen de serialisatiecode inline

Artikel delen