Nieuwsronde: packaging design buitenland

Nieuwsronde: packaging design buitenland

De redactie van VerpakkingsManagement scant wekelijks buitenlandse verpakkingssites op noviteiten en ontwikkelingen. Deze week vielen ons onderstaande design berichten op uit Packaging News, The Dieline, ipackdesign, Worldbranddesign, Packwire en Package Inspiration.

Balanceren als levensstijl

Design bureau Quatre Mains heeft een totale make-over gecreëerd voor Balance Chocolates. Het authentiek Belgisch chocolademerk heeft een diepe relatie met de natuur en belooft een harmonieus evenwicht tussen heerlijk genieten en een gezondere levensstijl. Een natuurlijk fundament vormen de balancerende figuren is het design.
Bron: www.worldbranddesign.com


Balance Chocolates door design bureau Quatre Mains

Diamanten zoutverpakking

Maldon Salt krijgt een nieuwe look. Het eigentijdse en eigenzinnige nieuwe patroonontwerp in diamantvorm zal worden uitgerold naar alle productvariëteiten en formaten en zal in juli in de supermarktschappen verschijnen. Het onderscheidende kleurgebruik in het ontwerp zorgt voor een betere productsegmentatie en consumentenherkenning in het assortiment, aldus het bedrijf.
Bron: www.packagingnews.co.uk


Maldon Salt

Tegelijk drinken en handen desinfecteren

De fles van Vigo Kombucha LabelSaves, ontwikkeld door Cruz Group, is gemaakt om fabrikanten te inspireren om buiten de gebaande paden te denken met betrekking tot verpakkingsontwerp. Dit label is dus meer dan een label; het is inspirerend en een multifunctioneel product dat perfect is voor deze pandemische tijd.
Bron: www.thedieline.com


Vigo Kombucha LabelSaves

Koptelefoon voor apen?

Ter inspiratie zet ipackdesign een aantal ontwerpen op een rij van verpakkingen voor koptelefoons.
Bron: www.ipackdesign.com


ipackdesign zet diverse designs van koptelefoon verpakkingen op een rij.

Korte handleiding voor packaging design

Packwire geeft aan de hand van voorbeelden een korte handleiding voor verpakkingsdesign. Het Kickstarter-bordspelproject Rising Sun, Soylent en Domaine Lafrance passeren de revue en tot slot wordt er een checklist gegeven.
Bron: www.packwire.com


Rising Sun

‘Lief’ wijntje

RPD Desgin heeft de bio rosé wijn van Jorge Mariani een vrolijke ontwerp gegeven. Deze wijn wordt omschreven als ontspannen, makkelijk in de omgang en een beetje lief. Met andere woorden, dit type mousserende wijn vereist vanwege dergelijke bijzonderheden een speciaal tintje in zijn visuele identiteit.
Bron: www.packageinspiration.com


RPD Desgin gaf Jorge Mariani wijn een nieuw design

Artikel delen