NVC lanceert Nederlandstalig PUMA Manifest

NVC lanceert Nederlandstalig PUMA Manifest

Op 1 september introduceert het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) in Gouda de Nederlandse editie van het PUMA-manifest. PUMA is de collectieve inspanning van de verpakkingsgemeenschap om een einde te maken aan verpakking als wereldwijd milieuprobleem. In de september-uitgave van VerpakkingsManagement (nummer 9) staat een uitgebreid artikel over het PUMA Manifest.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Het PUMA-manifest werd begin mei in het Engels gepubliceerd als resultaat van de gezamenlijke inspanning in PUMA sinds de kick-off op 25 maart 2017.

NVC lanceert Nederlandstalig PUMA Manifest

Verpakking wereldwijd milieuprobleem

Het manifest geeft de route aan richting het einde van de verpakking als wereldwijd milieuprobleem en bestaat uit het PUMA Model dat de essentie van de verpakkingsactiviteit en de relatie tussen de verpakking en de betrokken milieuhulpbronnen beschrijft.

Het biedt een heldere aanpak voor de wereldwijde verpakkingsgemeenschap, gebaseerd op een gezamenlijke open-minded uitwisseling en beoordeling van betrouwbare informatie, het continu leren door de beroepsgroep en duurzame holistische innovatie. Verder is het manifest een inspirerend instrument om een probleem op te lossen dat anders de maatschappelijke acceptatie van de hele sector (retail, recycling, verpakkend bedrijfsleven, verpakkingsleveranciers en anderen) in gevaar zou kunnen brengen, stelt het NVC.

Online lancering door NVC

De live online lancering van de Nederlandse editie van het PUMA Manifest vindt plaats op 1 september om 16.00 uur. De organisatie is mede in handen van VerpakkingsManagement. Klik hier voor gratis registratie van de online meeting.

Artikel delen