Palletcentrale aandeelhouder Circular Plastics

Palletcentrale aandeelhouder Circular Plastics

De Palletcentrale Groep heeft in Circular Plastics geïnvesteerd door middel van overname van aandelen. Eerder al sloot de Palletcentrale zich aan bij de Circular Plastics Alliance. Een succesvolle samenwerking die resulteerde in de ontwikkeling van een innovatieve gerecyclede pallet die deze zomer op de markt wordt geïntroduceerd. De aandeelovername past goed binnen de duurzame visie van de Palletcentrale.

Een jaar geleden ging de Palletcentrale de samenwerking aan met de Circular Plastics Alliance, een initiatief van Circular Plastics en haar partners. De Circular Plastics Alliance richt zich op innovatieve verpakkingsoplossingen binnen de circulaire economie van kunststof materialen, papier en karton. Bij de Circular Plastics Alliance zijn marktleiders uit uiteenlopende branches als partnerbedrijf aangesloten om samen meetbare resultaten te behalen. De Palletcentrale heeft binnen haar beleid veel ruimte gemaakt voor duurzaamheid en deelname aan dit initiatief was een logische stap.


De Palletcentrale Groep heeft in Circular Plastics geïnvesteerd door middel van overname van aandelen.

Kunststof pallet

De samenwerking in het afgelopen jaar resulteerde in een pallet gemaakt van gerecycled kunststof. Deze innovatieve pallet wordt op korte termijn op de markt gebracht. Hiermee streeft de Palletcentrale er naar om ook met kunststof pallets een positieve invloed te hebben op de CO2-footprint van bedrijven. Net zoals zij dit al jaren met het inzamelen, repareren en opnieuw op de markt brengen van houten pallets doet. Bedrijven waarbij de Palletcentrale pallets opkoopt kunnen een officieel CO2-besparingscertificaat ontvangen voor in het milieujaarverslag.

Volgend project palletcentrale

Het blijft niet bij de ontwikkeling van één pallet. Op dit moment ontwikkelen de Circular Plastics Alliance en de Palletcentrale samen een tweede type gerecyclede pallet, voortgebracht uit gerecyclede gekleurde grondstoffen.

Artikel delen