Plastics Europe benoemt nieuwe voorzitter

Plastics Europe benoemt nieuwe voorzitter

Plastics Europe, de vereniging van plastics producenten in Europa, heeft vandaag Marco ten Bruggencate, commercieel vice president voor Verpakkingen en Specialty Plastics EMEA bij Dow, benoemd tot haar nieuwe Voorzitter. Hij is de opvolger van Markus Steilemann, ceo van Covestro.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen? Meld u hier aan voor de VerpakkingsManagement Nieuwsbrief.

In zijn nieuwe rol zal Marco ten Bruggencate Plastics Europe en haar leden leiden bij het verder verwezenlijken van de ambitieuze duurzaamheidsagenda, in lijn met de Green Deal en doelen voor klimaatneutraliteit van de Europese Unie. Hij heeft zijn voorganger gefeliciteerd met diens cruciale rol in het verkrijgen van steun van de industrie voor het doel van klimaatneutraliteit en circulariteit. Inclusief het innemen van vooruitstrevende standpunten, zoals de oproep tot een verplicht aandeel van 30% gerecyclede content in 2030 voor alle verpakkingen in de EU.

Ambitie Plastics Europe


Marco ten Bruggencate is de nieuwe voorzitter van Plastics Europe.
Marco ten Bruggencate is de nieuwe voorzitter van Plastics Europe.

Ten Bruggencate: ‘Met trots neem ik deze belangrijke rol op me, in een enorm uitdagende en enerverende tijd voor onze industrie. We maken ons geen enkele illusie over de schaal en complexiteit van de transitie van onze industrie en onderkennen de wezenlijke rol die we hebben in het terugdringen van emissies, het reduceren van afval en het vergroten van circulariteit. Om onze ambitie waar te maken, blijven we onze nek uitsteken bij het nemen van vooruitstrevende beslissingen en posities, met een nadruk op actie boven woorden. We hebben geen controle over alle knoppen in deze transitie, zoals we ook niet alle antwoorden hebben op de uitdagingen waar wij en het hele plastic systeem voor staan. Samenwerking met alle stakeholders is en zal een sleutel zijn. Ik kijk uit naar nauwere samenwerking met alle betrokkenen om een werkelijk duurzaam plastics systeem te realiseren.’

Loopbaan

Ten Bruggencate startte zijn carrière bij Dow in 2000 en bekleedde verschillende functies in Europa en de Verenigde Staten. Voorafgaand aan zijn huidige rol als commerciële vice president voor Verpakkingen & Specialty Plastics EMEA was hij tot voor kort global strategy director voor Polyurethanes, CAV & Construction, global business director Building & Construction and global business director Construction Chemicals. Hij maakt zich ook hard voor meer inclusie en diversiteit, als vice-voorzitter van Dow’s mondiale Women’s Inclusion netwerk en als executive sponsor van het Disability Employee Network in EMEAI.

Tags: 
Artikel delen