Presa levert automatische bundelpakker voor diepvriesgroenten

Presa levert automatische bundelpakker voor diepvriesgroenten

Tags: nieuws

PolarPack, een loonverpakker van diepvriesproducten in Waalwijk, is gespecialiseerd in het omverpakken van bulk naar kleine consumentenverpakkingen. Het bedrijf heeft onlangs een bundelpakker van Presa in gebruik genomen om zo’n drie tot vier miljoen diepvriesdoosjes per jaar te bundelen.

De reden tot automatisering heeft te maken met een grote order van Rijsingen waar PolarPack de bio diepvriesgroenten voor afvult in doosjes en vervolgens bundelt. Machineleverancier Presa heeft daarvoor de bundelpakker SFE 800V AU RC 90°X2 van het merk LP Packaging geleverd. Deze bundelverpakkingslijn draait met een output van vijf à zes bundels per minuut. Dit gedurende zestien uur per dag, vijf dagen in de week. De machine bundelt de doosjes met diepvriesgroenten per zes of acht, waarbij de totale breedte van een bundel zo’n 40 tot 45 cm bedraagt.

Minder personeel

PolarPack draait de bundelverpakkingslijn met slechts drie personen. Één persoon vult de multihead, iemand stapelt de bundels en één persoon voert de producten af en aan. ‘De bundelverpakker bevalt ons echt enorm’, zegt directeur Jan Voets. ‘Bij andere lijnen hebben we bijvoorbeeld een extra persoon nodig. In het begin moesten een aantal dingen afgesteld worden, wat allemaal keurig opgelost werd door de technieker van Presa. Na enkele dagen draaide de machine al op volle toeren.’

Lees hier het complete verhaal.


De bundelpakker SFE 800V AU RC 90°X2 van het merk LP Packaging geleverd door Presa.

Artikel delen