Roku Gin wint Carton of the Year 2020

Roku Gin wint Carton of the Year 2020

Tags: nieuws

De jury van de European Carton Excellence Awards 2020 heeft Roku Gin van Van Genechten Packaging gekroond tot Carton of the Year 2020.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De winnaar werd bekend gemaakt tijdens de allereerste virtuele Carton E-vent & Awards ceremonie op 7 oktober. De organisatie van het evenement was in handen van Pro Carton, de European Association of Carton and Cartonboard Manufacturers en de European Carton Makers Association (ECMA).

Het oordeel van de jury was als volgt:

Winnaar Carton of the Year: Roku Gin

Roku Gin van Van Genechten Packaging is winnaar van de Carton Of the Year 2020

De verpakking van Roku Gin is geproduceerd met karton van Stora Enso en werd benoemd tot Carton of the Year voor ‘zijn estetische schoonheid, print- en afwerkingskwaliteit en voor de manier waarop het met succes het verhaal van het product brengt’. De geschenkdoos heeft zes hoeken die de zes toegepaste Japanse botanicals in Roku symboliseren, terwijl de Japanse hoffelijkheden worden weergeven door de embossing en bloemenprint.

Winnaar Innovation: Re-Fruiter Tray

Winnaar Innovation: Re-Fruiter Tray van Snel

De Innovation Award ging naar de Re-Fruiter Tray van Snel met karton van Smurfit Kappa Hoya Papier und Karton. Deze “slimme” verpakking heeft een rasterachtige lade met een die-cut profiel voorzien van een patroon met schuine elementen die zijn samengevoegd tot een flexibel oppervlak. De recyclebare verpakking beschermt zacht fruit tijdens transport, waardoor plastic trays en noppenfolie overbodig zijn.

Winnaar Save the Planet: Eco Fit Lid

Winnaar Save the Planet: Eco Fit Lid van Seda International Packaging Group

De jury beoordeelde het Eco Fit Lid van Seda International Packaging Group als een waardige Save the Planet winnaar. De kartonnen deksel wordt gemaakt met de nieuwe karton productietechnologie van Stora Enso en is geschikt voor zowel warme als koude dranken. Het is volledig recycle- en composteerbaar, waardoor het een duurzame oplossing is voor de plastic deksels die over het algemeen door fastfoodrestaurants worden gebruikt.

De categorie-winnaars waren:

Food & Drink, winnaar Virgin Fibre: Korpikuusikkon Honey Geschenkverpakking

Food & Drink, winnaar Virgin Fibre: Korpikuusikkon Honey gift pack

Cadpack heeft in deze categorie de prijs in de wacht gesleept met haar Korpikuusikkon Honey Geschenkverpakking geproduceerd van Metsä Board materiaal. De verpakking  heeft een tactiele buitenkant en printeffecten die de klantervaring verbeteren door consumenten aan te sporen om het aan te raken en te voelen.

Food & Drink, winnaar Recycled Fibre: Enovo Egg Carton

Food & Drink, winnaar Recycled Fibre: Enovo Egg Carton van Alzamora Carton Packaging

Enovo Egg Carton van Alzamora Carton Packaging won de award in de categorie Food & Drink Recycled Fibre. Deze eenvoudige verpakking - gemaakt van karton van Baden Board -  bestaat uit een cellulose basis en een deksel, heeft een minimale hoeveelheid materiaal nodig, maar behoudt nog steeds een premium look. Een duurzaam alternatief voor de kunststof eierenverpakkingen, omdat het geproduceerd is van gerecyclede vezels en zowel recyclebaar als biologisch afbreekbaar is.

General Packaging, winnaar Virgin Fibre: ISANA Cosmetics

General Packaging, winnaar Virgin Fibre: ISANA Cosmetics

Edelmann en Stora Enso’s ISANA Cosmetics wonnen in de General Packaging Virgin Fibre categorie voor het structurele ontwerp en verfijnde afwerking. De aantrekkelijke afbeeldingen en het reliëf worden aangevuld met een royale sluiting aan de bovenkant die een opvallende en luxe touch geeft aan de verpakking en de producten binnenin weergeeft.

General Packaging, winnaar Recycled Fibre: Disposable Face Mask

General Packaging, winnaar Recycled Fibre: Disposable Face Mask van WEIG Packaging en Moritz J. Weig

In deze categorie maakte de Disposable Face Mask van WEIG Packaging en Moritz J. Weig indruk op de juryleden. De wegwerp mond-neus-bedekking van karton is gerealiseerd om te voorzien in één van de behoeften in de pandemie. Het heeft een insert van filterpapier dat het risico van virale overdracht vermindert. De maat kan eenvoudig worden aangepast aan alle hoofdvormen en het product is volledig plasticvrij.

Publieksprijs: KeelClip

Public Award: KeelClip van Graphic Packaging International

Tot slot ging de Publieksprijs naar KeelClip van Graphic Packaging International. Het is een duurzame kartonnen verpakkingsoplossing voor multipack blikjes en ontworpen om de traditionele plastic ringen te vervangen die met name schadelijk zijn voor wilde dieren. De voordelen van de KeelClip gaan verder dan de milieuvoordelen, omdat het ook handling biedt en functies kan afgeven.

Platinum en Gold Awards:

Er werden Platinum en Gold Awards uitgereikt aan een aantal ontwerpen die volgens de jury in het bijzonder opvielen en speciale erkenning verdienden:

Platinum Award-winnaars:

Platinum Award winnaars

Gold Award winnaars:

Gold Award winnaars

Gold Award winnaars vervolg

www.procarton.com

www.ecma.org

https://uia.org

Artikel delen