Rovema en Mondi bundelen krachten

Rovema en Mondi bundelen krachten

Rovema presenteert op Hispack 2022 een duurzame oplossing voor het verpakken van diepvriesproducten. De onderneming zal van 24 tot en met 27 mei een continue REVO S-machine demonstreren. De REVO-serie bestaat uit continue vorm-, vul- en sealmachines die modulair zijn opgebouwd. De machines zijn verkrijgbaar in een eenvoudige uitvoering voor kleine budgetten tot een speciale machine met schuine vulbuis voor het zorgvuldig verpakken van kwetsbare producten. Aldus de fabrikant van verpakkingsmachines.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen? Meld u hier aan voor de VerpakkingsManagement Nieuwsbrief.


Rovema laat op Hispack een kussenzakoplossing zien geproduceerd van kraftpapier van Mondi.
Rovema laat op Hispack een kussenzakoplossing zien geproduceerd van kraftpapier van Mondi.

Op de verpakkingsbeurs in Barcelona toont Rovema een kussenzakoplossing van kraftpapier met waterdampbarrière voor de diepvriesindustrie. Er wordt gebruik gemaakt van kraftpapier van Mondi dat via de papierrecyclingstroom kan worden afgevoerd.


De REVO 3800 vvs-machine van Rovema is geschikt voor het verpakken van diepvries- en verse producten.
De REVO 3800 vvs-machine van Rovema is geschikt voor het verpakken van diepvries- en verse producten.

De toepassing die op de beurs onder de aandacht wordt gebracht, levert een output van maximaal 130 kussenzakken per minuut en kan naar eigen zeggen achteraf worden gemonteerd op bestaande REVO S-machines.

Mechanische eigenschappen

De barrière papieren van Mondi zijn een duurzaam verpakkings-alternatief voor met name FMCG-toepassingen. Het materiaal wordt geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen die zijn verkregen uit verantwoorde bronnen en wordt gekenmerkt door specifieke mechanische eigenschappen, zoals onder andere lekbestendigheid, flexibiliteit en bescherming tegen invloeden van buitenaf. De coatingtechnologieën die op deze papiersoorten worden toegepast, creëren aangepaste barrières tegen vet en waterdamp en zorgen ook voor afdichtbaarheid.

Circulaire economie

Papieren verpakkingen dragen bij aan een circulaire economie door het gebruik van grondstoffen te behouden middels recycling. Papiervezels worden gemiddeld 4 tot 6 keer gerecycled en hergebruikt, en verse vezels houden de cyclus gaande, informeert de papierproducent.

Artikel delen