Royal A-ware verpakt room in karton

Royal A-ware verpakt room in karton

Tags: nieuws

De co-filler voor private labels en merken in Nederland en België, stapte voor een aantal roomproducten onlangs over van plastic bekers op Pure-Pak® Mini-drankenkartons.

Nieuwe afvullijn

Elopak werkt al sinds 2013 samen met A-ware en levert afvulmachines, kartonnen verpakkingen en doppen. Ook de nieuwste van drie geavanceerde afvullijnen - de Shikoku S-PMF70UC voor het afvullen van Pure-Pak® Mini-drankenkartons - komt van Elopak.

Verder groeien

‘Door de nieuwe afvullijn kunnen wij verder groeien in het segment van portie- en meeneemverpakkingen, het aanbod voor consumenten uitbreiden en meer differentiatie in de schappen brengen’, zegt Frank Vos, Division Director voor verse zuivel van A-ware.

De eerste producten zijn in oktober afgevuld. Een assortiment verse zuivelproducten, van gewone en biologische melk tot karnemelk, yoghurtdranken en room voor belangrijke retailers. De slagroom en kookroom producten werden tot dusver verpakt in polypropyleen bekers met aluminium deksels. Nu zijn ze nieuw verkrijgbaar in Pure-Pak® Mini-drankenkartons van 250 ml en 500 ml.

‘De nieuwe lijn leent zich voor flexibel beheer van complexe portefeuilles en supply chains, en geeft ons de ruimte om snel in te spelen op nieuwe eisen vanuit de markt. De wensen van de klant staan bij ons voorop, en met op maat gemaakte oplossingen spelen wij efficiënt en duurzaam in op de specifieke wensen van retailmerken’, aldus Vos.

Shikoku Flex

De nieuwe afvulmachine komt uit de Shikoku Flex-serie. Het is een sterk geautomatiseerde vulmachine, die garant staat voor precisie en maximale flexibiliteit, en die efficiënt en zeer hygiënisch presteert. Dankzij de machinecapaciteit van 7.000 verpakkingen/uur kan A-ware op dezelfde lijn uiteenlopende producten afvullen en schakelen tussen producten, verpakkingsformaten, -vormen en -openingen, evenals verschillende karton- en barrière opties.

Duurzaam bewuste consumenten

‘Er komen steeds meer duurzaam bewuste consumenten, die heel bewust kiezen voor milieuvriendelijk verpakte producten. De Pure-Pak®-verpakkingen vormen een klimaatvriendelijke oplossing, gemaakt van grondstoffen uit FSC™-gecertificeerde of gecontroleerde bossen. Ze zijn volledig recyclebaar en dragen bij aan een koolstofarme circulaire economie’, zegt Kees Geelhoedt, Key Account Manager Elopak Benelux.

Over A-ware

A-ware is een Nederlands familiebedrijf met passie voor duurzame voeding. De groep heeft 18 productievestigingen in de Benelux. A-ware levert een breed assortiment verse zuivel- en roomproducten, variërend van melk en yoghurtdranken tot karnemelk en room, aan grote supermarkten en discountketens. Naast gewone melk verwerkt en levert de Groep ook organische en weidemelk.

Bron: Elopak

Artikel delen