Strategisch partnerschap Optimum Group en Bio4life

Strategisch partnerschap Optimum Group en Bio4life

Tags: nieuws

Optimum Group en Bio4life gaan een strategisch partnerschap aan voor composteerbare labels en materialen (links op de foto Ruud Zantman, CEO Optimum Group en Arjan Klapwijk, eigenaar Bio4life).

Bio4Life, producent van gecertificeerd composteerbare zelfklevende materialen heeft een strategische overeenkomst gesloten met Optimum Group, een veelzijdige groep drukkerijen gespecialiseerd op het gebied van hoofdzakelijk UV Flexo rotatiedruk en digitaal drukwerk.
Bio4Life zal gecertificeerde materialen gaan leveren aan de groep en die zal voor Bio4Life de exclusieve leverancier worden voor de composteerbare etiketten.

Verregaande samenwerking

Bio4Life zal Optimum Group ondersteunen bij het verkrijgen van (co)certificaten op specifieke projecten van de groep. De door Bio4life opgebouwde kennis, expertise en behaalde certificeringen (EN13432) en de expertise en veelzijdigheid van Optimum Group vormen de basis voor verdere ontwikkeling van nieuwe duurzame toepassingen. Door deze samenwerking wordt de positie van de grafische groep op het gebied van biologisch afbreekbare etiketproducten verstevigd en krijgt Bio4Life toegang tot een veelzijdig machinepark.

Over Bio4Life

Bio4Life is gespecialiseerd in composteerbare en duurzame materialen met een focus op zelfklevende etiketten. De basis van de composteerbare materialen ligt in de toepassing van de BioTAK® lijm, die door zusterbedrijf SAP wordt geproduceerd. Bio4Life beschikt over internationaal erkende certificaten van DinCertco en TÜV-Austria.
De producten van Bio4Life worden mondiaal geleverd aan distributeurs en drukkerijen. Bio4Life is gehuisvest in Capelle aan den IJssel en beschikt over diverse externe opslaglocaties.

Over Optimum Group

Optimum Group™ is een veelzijdige groep gespecialiseerde drukkerijen die gezamenlijk een totaalpakket op het gebied van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen biedt. De drukkerijen van de groep zijn gespecialiseerd op het gebied van UV Flexo rotatiedruk en digitaal drukwerk voor afnemers in food, Retail, cosmetica, pharma, home en personal care, logistiek en de chemische industrie. Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal Drukkerij Max. Aarts, W&R etiketten, EPB, ASQ, Belona, Megaflex, Telrol, Kolibri Labels, FlexoPrint AS, HT Labelprint en SC Etiketten bundelen hun krachten voor een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid.


v.l.n.r. Ruud Zantman (CEO Optimum Group), Arjan Klapwijk (Owner Bio4Life), André Prophitius (CMO Optimum Group), Robbert Vugts (Sales Optimum Group), Marcel de Oude (Owner Bio4Life).

Artikel delen