Uitbreiding Creative Toner-portfolio van Xeikon

Uitbreiding Creative Toner-portfolio van Xeikon

Tags: nieuws


Xeikon heeft de introductie aangekondigd van gouden en zilveren metallic toners voor zijn Cheetah 2.0-serie. Deze reeks van digitale labelpersen is in lijn met de strategie van het bedrijf om zich te concentreren op de labelindustrie en het ontwikkelen van toepassingsgerichte oplossingenn.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De productie van etiketten voor wijn, gezondheid en cosmetica vereist in het algemeen specifieke verfraaiingsstappen. Dit wordt traditioneel bereikt door te printen op een metalen substraat, met behulp van metalen inkten of met behulp van een koud of warm folieproces. Deze traditionele technieken brengen echter hoge installatiekosten met zich mee vanwege dure materialen en gereedschappen en de grote hoeveelheid afval die wordt gegenereerd om de verwachte kwaliteit te bereiken. Het digitaal toevoegen van de metallic kleur elimineert deze kosten, vermijdt secundaire processen en opent nieuwe opties voor het ontwerpen van etiketten met toegevoegde waarde, zoals personalisatie, informeert Xeikon.


Een bierlabel met Metallic Gold en Silver Toner van Xeikon.
Een bierlabel met Metallic Gold en Silver Toner van Xeikon.

Digitaal alternatief

Een paar jaar geleden lanceerde het bedrijf zijn “Creative Toner”-serie, een portfolio dat is ontworpen om verpakkingen te verbeteren met specifieke kleuren. Palladium Silver en Matt Silver waren de eerste creatieve kleuren die werden geïntroduceerd. Xeikon heeft deze familie nu uitgebreid met Metallic Gold en Metallic Silver om een digitaal alternatief te bieden voor flexo gedrukt goud of zilver met een waarde van 6-8 op de Flop Index. Deze index meet de reflectie van een metallic kleur.

Filip Weymans, Xeikon's Vice President Marketing, zegt: ‘De ontwikkeling van applicatie-afgestemde toners stelt drukkers in staat om hun eigen digitale oplossing te creëren, waardoor ze zich kunnen onderscheiden van andere printproviders en concurrerend kunnen blijven. Met de Xeikon Metallic Gold en Silver toners zetten we onze toewijding voort om te innoveren in toonaangevende technologie en nieuwe kansen te bieden voor de labeldrukindustrie.’


Xeikon: Een voorbeeld van een etiket met Metallic Gold Toner.
Een voorbeeld van een etiket met Metallic Gold Toner.

Xeikon Café Europe

De metallic toners zijn vanaf mei 2022 beschikbaar voor alle Cheetah 2.0 gebruikers. Deze week (26-28 april) krijgen bezoekers in het Xeikon Café Europe 2022 onder andere live demonstraties te zien in het Global Innovation Center.

Artikel delen