Van De Velde neemt Remmert Dekker over

Van De Velde neemt Remmert Dekker over

De Belgische Van De Velde Packaging Group heeft Remmert Dekker Packaging uit Wormer overgenomen. Fortaleza Capital heeft hierbij opgetreden als corporate finance adviseur. Van De Velde Packaging Group telt circa 750 medewerkers en realiseert een jaaromzet van circa € 150 miljoen. Door de overname van Remmert Dekker Packaging komen er nog eens 80 medewerkers bij en een omzet van circa € 15 miljoen.

Voor Van De Velde Packaging past de overname naadloos in haar ambitie om uit te groeien tot een belangrijke speler in vouwkarton en de daarbij behorende fabricage van verpakkingsmachines. De overname van Remmert Dekker Packaging versterkt de positie van Van De Velde Packaging – Folding Board, met name in de markt van innovatieve vouwkartonverpakkingen voor de voedingsindustrie.

125 jaar ervaring


Remmert Dekker bestaat 125 jaar.

Philip Vanbelleghem, CEO van Van De Velde Packaging Group, over de overname: ‘Van De Velde Packaging Group is trots om Remmert Dekker Packaging in haar portfolio op te nemen, waarbij de uitgebreide expertise en 125 jaar ervaring van Remmert Dekker Packaging zal bijdragen aan het uitbouwen van een stevige toekomst samen. De internationale klantenportefeuille, schaalgrootte en ambities van Van De Velde Packaging Group bieden Remmert Dekker Packaging continuïteit op lange termijn, nieuwe groeimogelijkheden en toegang tot de ervaring en expertise van onze brede, internationale verpakkingsgroep.’

Focus op innovatie

Remmert Dekker Packaging zal vanuit Wormer (Nederland) haar klanten op de vertrouwde manier blijven bedienen en focussen op innovatieve verpakkingen, met name binnen de foodsector. Deze sector zit in de lift dankzij de overstap van plastic verpakkingen naar kartonnen verpakkingen. Duurzaamheid is dan ook een belangrijke drijfveer in het handelen van Remmert Dekker Packaging.

Rol van Fortaleza Capital

De transactie vormt de 7e adviesovereenkomst die Fortaleza Capital met succes heeft gerealiseerd voor Van De Velde Packaging Group. Met de hulp van Fortaleza Capital heeft Van De Velde Packaging Group de afgelopen jaren – naast Remmert Dekker Packaging – de in Nederland gevestigde vouwkartonbedrijven VJD Folding Carton Packaging gevestigd in Joure, Veerkarton gevestigd in Assendelft, Vekopak gevestigd in Tilburg, Wesly Printing & Packaging gevestigd in Maastricht en Koninklijke Schut (Royal Schut) gevestigd in Eerbeek, evenals het Duitse vouwkartonbedrijf Fritz Nießen Bergische Kartonagenfabrik gevestigd in Velbert.

Over Van De Velde


Van De Velde Packaging – Folding Board is de vouwkartonafdeling binnen Van De Velde Packaging Group

Van De Velde Packaging – Folding Board is de vouwkartonafdeling binnen Van De Velde Packaging Group en heeft momenteel vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Polen. De vouwkartonnen verpakkingen die worden geproduceerd, worden voornamelijk verdeeld over de voedsel-, drank- en zorgmarkten. Verder produceert Van De Velde Packaging kartonnen verpakkingen in haar fabrieken in Wetteren (België) en Poznan (Polen), verpakkingsmachines in Eerbeek (Nederland) en combipack-verpakkingen bij PackAlim in Saint-Germain-sur-Moine (Frankrijk). Naast bovengenoemde landen omvat de verkooporganisatie van de groep ook Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.

Familiebedrijf

Als familiebedrijf heeft Van De Velde Packaging Group een langetermijn groeistrategie en een uitgebreid investeringsbeleid. Bedrijven binnen de groep worden geleid met een aanzienlijke autonomie en speelruimte voor lokaal ondernemerschap, terwijl ze ook profiteren van de ondersteuning van gecentraliseerde diensten. Sinds 2017 heeft Van De Velde Packaging Group verschillende vouwkartonbedrijven overgenomen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Polen. Het combineren van deze complementaire ondernemingen in één sterke organisatie biedt de groep nieuwe kansen om de marktverschuiving naar vouwkartonverpakkingen te omarmen.


Artikel delen