VM Nieuwsronde buitenlandse media | Sampling met papieren zakjes

VM Nieuwsronde buitenlandse media | Sampling met papieren zakjes

De redactie van VerpakkingsManagement scant wekelijks buitenlandse verpakkingssites op noviteiten en ontwikkelingen. Deze week vielen ons onderstaande berichten op uit Packaging World, Neue Verpackung, L’Usine Nouvelle, Packaging News en Packaging Europe.

Papieren tomatenketchupfles

The Kraft Heinz Company werkt samen met Pulpex aan een ​​prototype op papier gebaseerde ketchupfles. De bedrijven werken aan een prototypefles om te testen hoe de oplossing werkt voor verpakkingen van het tomaten ketchup bedrijf en in de toekomst ook voor andere verpakkingsformaten. De volgende stap in het proces is naar verluidt het beoordelen van de prestaties van het prototype voordat het met consumenten wordt getest.
Tegen 2025 streeft Kraft Heinz ernaar om al zijn verpakkingen recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar te maken. Het bedrijf heeft eerder recyclebare doppen geïntroduceerd voor zijn plastic knijpsausflessen, die in de EU 30% gerecycled materiaal bevatten. Volgens Kraft Heinz zal de samenwerking met Pulpex het nieuwste initiatief zijn om vooruitgang te boeken in de richting van zijn duurzame verpakkingsdoelstellingen.
Bron: Packaging Europe


The Kraft Heinz Company werkt samen met Pulpex aan een ​​prototype op papier gebaseerde ketchupfles.

De Plastic Tax is van kracht in Groot-Brittannië

Sinds 1 april 2022 is de zogenaamde UK Plastic Tax van toepassing op alle plastic verpakkingen die minder dan 30% recyclaat bevatten. NeueVerpackung sprak met Malte Biss, oprichter en CEO van Flutix - een bedrijf dat zegels uitgeeft voor de duurzaamheid van plastic.
Deze verordening, geïmplementeerd door de Britse regering, zal in de toekomst plastic verpakkingen met minder dan 30% recyclaat belasten tegen een vast tarief van 200 Britse ponden per ton. De belasting is bedoeld om een ​​prikkel te creëren om plastic recyclaten en alternatieve, plasticvrije materialen te gebruiken. Het moet ertoe leiden dat de circulaire economie wordt versterkt en het milieu wordt ontlast.
Bron: Neue Verpackung


Sinds 1 april 2022 is de zogenaamde UK Plastic Tax van toepassing op alle plastic verpakkingen die minder dan 30% recyclaat bevatten.

Blikjes mixen op hoge snelheid

KHS presenteerde op de Anuga FoodTech in Keulen een nieuw systeem om gemixte multi pack verpakkingen te maken van verschillende varianten.
Het systeem bestaat uit twee hoofdmachines – een Innopack PPZ casepacker en een Innopal RK high-speed robotpalletizer – en verschillende transportbanden. Het is, althans in de geest van de fabrikant, bedoeld om offline te worden gebruikt, dat wil zeggen losgekoppeld van de vullers. De bediening is vrij eenvoudig. Eenmaal gevuld, gesloten en op trays geplaatst, worden de blikken van hetzelfde type gegroepeerd en gepresenteerd aan twee depalletiseerrobots die de producten van trays en trays scheiden. Twee grijpers tillen vervolgens de blikken op en plaatsen ze op de band om ze te transporteren, gerangschikt op soort smaak op aparte banen naar de multipack-machine (zie hieronder). Daar worden de containers in de gewenste combinaties gemengd, gegroepeerd in batches van vier, zes, acht, twaalf, achttien of vierentwintig en verpakt in kartonnen dozen.
Bron: L’Usine Nouvelle


KHS presenteerde op de Anuga FoodTech in Keulen een nieuw systeem om gemixte multi pack verpakkingen te maken van verschillende varianten.

Herbruikbare en navulbare verpakkingen: een overzicht

Tony Corbin geeft een overzicht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van herbruikbare en navulbare verpakkingen. Hij meldt onder meer dat 81% van de Britse consumenten hervulbare producten zien als belangrijkste strategie om plasticvervuiling te verminderen. Bijna 75% van de mensen zou graag zien dat er meer navulopties beschikbaar zijn en meer dan 60% van de mensen die een navulservice gebruiken, zei dat ze een positief gevoel hadden en alsof ze een verschil maakten. De artikelen waarvoor ze het liefst navulopties in supermarkten zouden zien, waren gedroogd voedsel (46%), wasmiddel/verzachter (45%), schoonmaakproducten (40%), shampoo en conditioner (40%) en water (34%).
Bron: Packaging News


Happier Beauty werkt aan een hervulbare tandpastatube.

Sample-zakjes van recyclebaar papier

Sampling is een grote categorie voor The Estée Lauder Companies. Haarverzorgingsbedrijf Aveda en haar leveranciers hebben recyclebare papieren zakjes ontwikkeld ter vervanging van de meerlaagse foliezakjes.
De verpakkingen zijn goedgekeurd door Europese en Britse consumentenorganisaties. Ze werden in detail bestudeerd door middel van een bron-reviewed levenscyclusanalyse, die een vermindering van 36% tot 68% in waterverbruik en 37% tot 64% in emissies CO2 equivalent. Berekeningen zijn gemaakt in vergelijking met meerlaagse gelamineerde structuren. Dergelijke sachets worden meestal gemaakt door lagen van polyester, polyethyleen en aluminium te combineren, en ze zijn niet vaak recyclebaar vanwege hun gelamineerde meerlaagse constructie, flexibele aard en kleine afmetingen.
Bron: Packaging World


Haarverzorgingsbedrijf Aveda en haar leveranciers hebben recyclebare papieren zakjes ontwikkeld ter vervanging van de meerlaagse foliezakjes.

Artikel delen