Voorkom schade en boetes met een palletwikkelsysteem

Voorkom schade en boetes met een palletwikkelsysteem

Aandacht voor palletstabilisatie is vanwege strengere EU-voorschriften voor het zekeren van vrachtlading essentieel. Met innovatieve palletwikkelsystemen kan verschuiven en omvallen van de (pallet)lading voorkomen worden.

Nieuwe voorschriften

De nieuwe voorschriften leggen voortaan de verantwoordelijkheid van de ladingzekering niet alleen bij de vervoerder, maar bij alle betrokkenen in de transportketen. Elk bedrijf dat iets van A naar B vervoert, is aansprakelijk wanneer de ladingzekering of palletstabilisatie niet aan de eisen voldoet. Dit houdt bovendien in dat bij inspecties langs de weg de gehele lading van vrachtwagens kritischer zal worden bekeken. Daarbij wordt niet alleen gelet op hoe de lading gezekerd is, maar gaat het ook om de details: hoe zijn de pallets verpakt en omwikkeld? En: zijn deze vormvast en stabiel?

‘Wij zijn gespecialiseerd in verpakkingsmaterialen en -machines en volgen de ontwikkelingen op het gebied van ladingzekering op de voet. Daarom kunnen we de nieuwste verpakkingsmogelijkheden bieden omtrent palletstabiliteit. Zowel in diversiteit van folies alsook het wikkelen’, aldus Michiel van Dijk van Panhuijsen Verpakkingen.


Dit wil je voorkomen

MaxStretch palletwikkelfolie

‘Onze MaxStrech palletwikkelfolie optimale bescherming voor palletladingen. De meest uiteenlopende ladingen vervoer je hiermee zeker en stabiel. Dat maakt de kans op schade vrijwel nihil. De stretchfolie is dunner dan conventionele wikkelfolies, maar even sterk. Met deze folie lever je dus niet in op bundelkracht en fixatie.’ vervolgt Van Dijk. ‘Door een nieuwe samenstelling van de folie is het mogelijk om het verpakkingsmateriaal van een pallet tot 30% te verminderen. Dat levert niet alleen aan de inkoopzijde een kostenbesparing op. Je reduceert tegelijkertijd je afvalbeheerbijdrage. Door een lager folieverbruik draag je tevens bij aan een beter milieu en werk je aan verduurzaming van je organisatie. Een win-winsituatie!’ legt Van Dijk uit.

De voordelen van MaxStretch wikkelfolie:

  • Gelijke of betere bundelkracht dan conventionele wikkelfolie
  • Tot 30% minder materiaalgebruik; bespaar op inkoop en afvalbeheerbijdrage
  • Voldoe aan aangescherpte Europese regelgeving en werk aan duurzaam imago


Monitoringsysteem HighLight

Monitoringsysteem

‘Met het HighLight monitoringsysteem monitoren en testen we proactief de stabiliteit en fixatie van elke pallet uiterst nauwkeurig. Hiermee ben je verzekerd van een perfect gewikkelde pallet tegen zo laag mogelijke kosten. De folie wordt iedere wikkeling maximaal gerekt en volgens een optimaal patroon gewikkeld, zodat jouw pallet oersterk en conform de gestelde EU-voorschriften wordt gewikkeld’, sluit Van Dijk af.

Bron: Panhuijsen

Artikel delen