Webcast: innovatief én duurzaam verpakken

Webcast: innovatief én duurzaam verpakken

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) geeft op donderdag 10 juni een webcast over innovatief en duurzaam verpakken.

Het KIDV publiceerde de State of Sustainable Packaging, waarmee de weg naar intrinsiek duurzame verpakkingen werd geopend: verpakkingen zonder schade voor mens en milieu. Van beter en meer recyclen tot en met grensverleggende innovatiemethoden in productie- en consumptiesystemen.

Intrinsiek duurzaam verpakken

Maar welke innovaties zijn nodig om intrinsiek duurzaam verpakken te bereiken? Waar begin je, hoe los je mogelijke uitdagingen op en hoe ga je samenwerking aan? Wat gebeurt er al binnen de verpakkingsketen? En hoe kunnen innovaties worden versneld? In de webinar van het KIDV op 10 juni as. van 14.00 - 16.30 uur wordt ingegaan op deze vragen. Ontdek de laatste verpakkingsinnovaties en raak geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met innovatief én duurzaam verpakken.

Programma

 • Opening dagvoorzitter Mark Beumer (Het Groene Brein)
 • Hoe bewegen we samen naar intrinsiek duurzaam verpakken?
  Michel Scholte (Minister van de Nieuwe Economie)
 • Het belang van samenwerking in de keten
  Wilco Heiwegen (AB InBev)
 • Innovaties in de praktijk deel 1
 • Paneldiscussie, met Martine Brandsma (NTCP), Martine Kruiswijk (Vrumona), Michel Scholte (Minister van de Nieuwe Economie), Chris Bruijnes (KIDV), Martijn Visser (LIDL) en Roel Groenveld (Paperfoam).
 • Innovaties in de praktijk deel 2
 • Meet-up met Innovators ronde 1
 • Meet-up met Innovators ronde 2

Meet-up Innovators

Tijdens dit programmaonderdeel geven verschillende innovators een pitch over hun verpakkingsoplossingen. Via het aanmeldformulier kunnen deelnemers aangeven welke pitch ze willen zien. De innovators zijn ingedeeld aan de hand van drie Innovation Tracks, zoals beschreven in The State of Sustainable Packaging: recycling, circularity en intrinsiek duurzaam. De deelnemende innovators zijn te bekijken op de site.

Aanmelden voor de webcast

Artikel delen