OPACKGROUP neemt activiteiten Papierindustrie Adriaan Dekker over

OPACKGROUP neemt activiteiten Papierindustrie Adriaan Dekker over

De OPACKGROUP heeft per 3 april de activiteiten van Papierindustrie Adriaan Dekker overgenomen. Het overnamebesluit is officieel bekrachtigd door Vincent Tol (managing director Adriaan Dekker) en Joan Hanegraaf (DGA OPACKGROUP). De activiteiten van de verpakkingsproducent worden verplaatst van het Noord-Hollandse Wormer naar het Overijsselse Rijssen, bij Verpakkingsindustrie Stempher.

Stempher heeft als producent al veel expertise opgebouwd in het maken van papieren verpakkingssoorten. De productie bij Adriaan Dekker wordt verhuisd, waarna vanuit Stempher het productportfolio van het bedrijf wordt voortgezet richting klanten en potentiële afnemers. Het bedrijf Papierindustrie Adriaan Dekker zelf zal na de overdracht ophouden te bestaan.

Papieren verpakkingen

De komst van het verpakkingsprogramma van Adriaan Dekker betekent een stevige uitbreiding van het productportfolio voor de OPACKGROUP. De Noord-Hollandse producent maakte industriële en retail verpakkingen voor food en non-food producten. Het bedrijf was met verschillende papieren verpakkingen actief in sectoren als de foodindustrie, retail, luchtvaart, bouw en automotive.

De OPACKGROUP heeft met tien productielocaties in Nederland een sterke positie in de Nederlandse verpakkingsindustrie. “We kijken met vertrouwen uit naar de implementatie van het verpakkingsprogramma. Zo kunnen we onze klanten nog beter bedienen met een breder scala aan verpakkingsoplossingen,” vertelt Hanegraaf; “We zien veel mogelijkheden. Alleen al bij de papiertak van Stempher brengt het verpakkingsprogramma versterking met zich mee, zowel qua toepassingen als in maatwerkoplossingen voor onze klanten. Uiteraard is dit een kans om onze duurzame visie op verpakkingen ook toe te passen op het nieuwe portfolio van papieren verpakkingen, die we kunnen aanbieden.”   

Eigenaren Papierindustrie Adriaan Dekker en OPACKGROUP tekenen voor overname
Vincent Tol (l), Vanessa Tol (m) en Joan Hanegraaf (r).

Vertrouwen in de toekomst

Eigenaren Vincent en Vanessa Tol kijken vol trots naar een bewogen historie van bijna 175 jaar aan geleverd vakwerk: “Het benutten van kansen in marktontwikkelingen waarbij de positie van papier een steeds belangrijkere rol heeft ingenomen heeft het bedrijf Adriaan Dekker veel successen gebracht. In de verpakkingswereld is dat niet onopgemerkt gebleven; zo ontstond er interesse vanuit de veel grotere organisatie OPACKGROUP voor integratie van ons portfolio tot een nog completer aanbod in flexibele verpakkingen. Na een aantal goede gesprekken zijn we tot deze stap gekomen. We zijn dan ook trots op de activiteiten die we hebben opgebouwd. We hebben vertrouwen in de toekomst van Adriaan Dekkers’ producten, wanneer deze door de OPACKGROUP worden voortgezet.”

Artikel delen