Optimum Group neemt het Deense LABELCO A/S over

Ole Dam Mikkelsen van LABELCO A/S (links) en Lars Ole Nauta van Optimum Group

Optimum Group neemt het Deense LABELCO A/S over

LABELCO A/S, een etikettendrukkerij centraal gelegen in Jutland (Denemarken) en specialist in de productie van zelfklevende etiketten, wordt onderdeel van Optimum Group. De huidige directie van Labelco, vertegenwoordigd door Ole Dam Mikkelsen, blijft in haar eigen functie binnen de organisatie.

 

Met de toevoeging van Labelco bestaat Optimum Group nu uit 18 aangesloten bedrijven in Nederland, België, Duitsland en Denemarken, waarbij elke aangesloten onderneming een eigen product-marktcombinatie heeft.

Met Labelco verwerft Optimum Group een concurrentiële speler met grote internationale klanten die extra focus leggen op voedselveiligheid. Labelco is één van de weinige drukkerijen in Denemarken die in het bezit is van de Britse BRCGS voedselveiligheid certificering. Het bedrijf is een toonaangevende speler in Denemarken en specialist op het gebied van etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen.

 Vertrouwen in de toekomst met Optimum Group

‘We zijn erg trots om Labelco te verwelkomen bij Optimum Group en kijken ernaar uit om samen te werken met het team van medewerkers uit Hinnerup. Labelco heeft al vele jaren een unieke positie in de Deense label markt en speelt een belangrijke rol in de productie van zelfklevende etiketten. In het bijzonder hun sterke profiel binnen de door BRCGS gecertificeerde voedseletiketten zijn interessant en zullen de sterke punten van Optimum Group Nordics binnen de voedseletikettering uitbreiden,’ zegt Optimum Group Nordics’ CEO Lars Ole Nauta.

Goede match

‘We zijn erg blij dat we onderdeel zijn van Optimum Group Nordics, dat een sterke en concurrerende speler is op de Europese markt. We zijn een goede match, en ik ben er zeker van dat dit de juiste keuze is voor Labelco. Ik kijk ernaar uit om samen aan de slag te gaan,’ aldus Ole Dam Mikkelsen, algemeen directeur en voormalig mede-eigenaar van de aandelen in Labelco.  

Marc van Rijswijk, CFO van Optimum Group: ‘Na de recente acquisitie van Optikett, zijn we erg blij met deze verdere groeimogelijkheid in Denemarken. We zijn verheugd om Labelco te verwelkomen bij de groep.’

 

 

Artikel delen