Overname Goedkopekoffiebekers.nl door Van De Velde Packaging Group

Fortaleza_Capital_Van_de_Velde_Packaging_Goedkopebekers

Overname Goedkopekoffiebekers.nl door Van De Velde Packaging Group

Fortaleza Capital heeft als exclusief corporate finance adviseur van Van De Velde Packaging Group opgetreden bij de overname van Goedkopekoffiebekers.nl (GKB) in Groningen.

Door de krachten te bundelen willen GKB en Van De Velde Packaging Group de grootste producent van kartonnen koffiebekers in Europa worden, waarbij GKB het voortouw neemt bij de uitrol vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Groningen. De vraag naar kartonnen koffiebekers groeit aanzienlijk, gedreven door de overstap van plastic bekers naar kartonnen bekers.

‘De fusie met de Van de Velde Groep zal de marktpositie van GKB verder versterken. '

‘Nieuwe productielocatie in Polen’

Mike Lubben, ceo van GKB, licht de transactie toe: ‘De fusie met de Van de Velde Groep zal de marktpositie van GKB verder versterken. We kijken uit naar de samenwerking tussen onze productielocaties in Nederland en China met de dochterondernemingen van de groep die actief zijn op de markt voor kartonnen bekers, waaronder met Ekol Ofset in Turkije. Door de enorme expansiedrift van ons bedrijf, en de sterke vraag naar extra productiecapaciteit voor bekers zijn er al vergevorderde plannen voor een nieuwe productielocatie in Polen en een logistieke hub in Frankrijk.’

17 vestigingen

Van De Velde Packaging Group produceert onder andere vouwkartonnen verpakkingen, bekers en massief kartonnen verpakkingen en verpakkingsmachines. De groep heeft momenteel 17 vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Turkije en Italië. Naast de bovengenoemde landen omvat de verkooporganisatie van de groep ook Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Van De Velde Packaging Group heeft circa 1.310 medewerkers en met de overname van GKB komen daar 120 medewerkers bij, waarvan 50 medewerkers in Nederland.

Fortaleza Capital

Het onafhankelijke corporate finance adviesbureau in Den Haag dat als exclusief corporate financieel adviseur voor Van de Velde Packaging Group heeft gehandeld, heeft een speciale focus op de Packaging & Paper/Board sector.

Artikel delen