Plasticbesparend verpakken

Multivac presenteert duurzame verpakkingsoplossingen op Fruit Logistica 2023

Plasticbesparend verpakken

Als reactie op de trend om duurzaam te verpakken zet Multivac, haar plasticbesparende verpakkingsoplossingen op de komende beurs Fruit Logistica in de schijnwerpers. Van 8 tot 10 februari 2023 laten zij op meer dan 250 vierkante meter tentoonstellingsruimte een verscheidenheid aan verpakkingsopties voor verse producten zien. 

Multivac verwacht veel belangstelling voor hun PaperBoard-assortiment en andere verpakkingsconcepten die zeer materiaalefficiënt en recyclebaar zijn en toch de houdbaarheid van levensmiddelen verlengen. Het doel is om klanten te helpen aan de nieuwe wetten te voldoen en toch de best mogelijke verpakking te bieden voor de verse producten die ze verkopen. 
De belangrijkste hoogtepunten op de beursstand zijn verder de T 305 traysealer en een complete lijn waarin de hoge capaciteits TX 710 traysealer centraal staat. 

De flexibele L 310 Top Wrap transportband-etiketteerder staat er als stand-alone model voor geselecteerde producten zoals tomaten en bessen. Deze etiketteerder laat zien hoe Multivac voldoet aan de trend van apart te recyclen verpakkingen van papier en karton, die niet alleen plastic trays maar ook kartonnen sleeves vervangen, die weliswaar recyclebaar zijn, maar zeer materiaalintensief. 

Voor de bezoekers van de beurs, die liever op veilig spelen als het gaat om sterk geautomatiseerde processen, toont Multivac ook haar I 410 visuele inspectiesysteem, een geïntegreerde oplossing voor kwaliteitscontrole met een eigen transportband. 

Al met al is de aanwezigheid van Multivac op de beurs een uitstekende gelegenheid voor bezoekers om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verpakkingstechnologie te zien en te begrijpen hoe deze kunnen bijdragen aan duurzaamheid en vermindering van voedselverspilling. 

Bekijk de oplossingen

Artikel delen