Nauwere samenwerking ETT-Benelux en Alpaco voor complete vloeistof afvullijnen

Nauwere samenwerking ETT-Benelux en Alpaco voor complete vloeistof afvullijnen

ETT-Benelux en Alpaco, leverancier van Serac afvulmachines, hebben onlangs een samenwerkingsverband afgesloten zodat de twee bedrijven complete afvullijnen kunnen leveren voor vloeibare producten, zoals zuivel, dranken, bakolie, huishoudmiddelen en chemische middelen.

 

 

 

Marcel de Brouwer van ETT-Benelux, al meer dan 33 jaren actief in secundaire verpakkingsmachines, en Sam Wybo van Alpaco, derde generatie agent Serac vulmachines, leren elkaar begin 2000 kennen op de Macropak-beurs in Utrecht. Op aanraden van verschillende klanten gaan ze samenwerken.

Grootschalig project

Uit de eerste samenwerking vloeit meteen één eerste succesvol grootschalig project. De machineleveranciers leveren een complete afvullijn, met als begin een ETT-Benelux Posimat flessenopzetter, dan een Alpaco serac vuller-sluiter monoblok naar terug een ETT-Benelux Prasmatic verpakkingsmachine.

Al snel wisselen ze meer gegevens uit aan elkaar, met nog veel wederzijdse leads en nog meer lijnen waar beide machineprogramma’s worden gecombineerd.

ETT afvullen

Succesvolle samenwerking

Vanaf 2014 staan Alpaco en ETT-Benelux telkens samen op beurzen, nog één Macropack en dan de kleinere Empack beurzen. Waarom is die samenwerking zo succesvol?

‘Ieder heeft zijn specialisatie met betrouwbare partners en heeft daarin een repetitieve tevreden klantenkring opgebouwd’, legt Marcel de Brouwer uit. ‘Door die met elkaar te delen, met hetzelfde niveau van oplossingen, vergroot voor beiden de slaagkansen, met nog meer klantentevredenheid en algemene betrouwbaarheid tot gevolg.’

‘Zowel Alpaco als ETT-Benelux bieden oplossingen die werken, van hetzelfde niveau en dit met jaren ervaring’, vult Sam Wybo aan.

‘Macropack Utrecht, daar is alles begonnen voor ETT en Alpaco’

Nieuwe mijlpaal

2022 is een nieuwe mijlpaal in de samenwerking. Sam Wybo neemt een deel van de aandelen van ETT-Benelux over. Voor ETT-Benelux zal hij zich vooral op de Belgische markt gaan focussen en is hij algmeen ondersteunend bij Serac-projecten.

ETT, Sam en Marcel, crop (1)

Marcel de Brouwer van ETT (links) en Sam Wybo van Alpaco.

Artikel delen