Schiphorst: ‘Een passende kunststof bak voor elke toepassing’

Industriële kunststof bakken en kratten bieden zoveel voordelen dat het door de jaren heen zeer populaire gebruiksmiddelen zijn geworden. Aldus Schiphorst Transport- en Opslagtechniek.

Schiphorst: ‘Een passende kunststof bak voor elke toepassing’

Kunststof bakken zijn ideale hulpmiddelen voor het opslaan en vervoeren van de meest uiteenlopende goederen en levensmiddelen. Industriële kunststof bakken en kratten bieden zoveel voordelen dat het door de jaren heen zeer populaire gebruiksmiddelen zijn geworden. Aldus Schiphorst Transport- en Opslagtechniek.

Industriële kunststof bakken zijn stevig, vormvast en handzaam. Daarnaast zijn ze hygiënisch in gebruik; nagenoeg ongevoelig voor bacteriën en schimmels en makkelijk te reinigen. Nog een groot voordeel: industriële kunststof bakken zijn duurzaam in gebruik. Ze gaan jarenlang mee, ook bij intensief gebruik, en zijn 100% recyclebaar. De brede interesse voor dit product heeft eraan bijgedragen dat er door de jaren heen een breed en diep programma aan kunststof bakken is ontwikkeld. Kunststof bakken worden geproduceerd door middel van het spuitgietproces. Dit biedt de mogelijkheid om complexe vormen te produceren, waarmee op de meest uiteenlopende behoeftes kan worden ingespeeld. De keerzijde van dit ruime aanbod is dat de gebruiker soms door de bomen het bos niet meer ziet. Of simpelweg niet op de hoogte is van alle mogelijkheden.

Branchespecifieke oplossingen

Zo zijn er veel branchespecifieke oplossingen beschikbaar. Enkele voorbeelden hiervan zijn hittebestendige kratten en invriesbakken voor de vleesverwerkende industrie, kratten met zeer fijnmazige perforatie voor klein snoepgoed voor de suikerwerkindustrie en AGF-kratten met een unieke perforatie, waarin groente niet kneust maar wel optimaal geventileerd wordt. Ook voor de non-foodindustrie zijn er passende bakken ontwikkeld, zoals distributiebakken en speciale opslagbakken voor in geautomatiseerde magazijnen.  

'De keuze voor de juiste kunststof ladingdrager is van groot belang voor de efficiëntie van de logistieke processen en productieprocessen'

Advies inwinnen

Bedrijven die een ladingdrager zoeken voor een nieuwe productielijn of magazijnuitbreiding doen er dan ook verstandig aan zich uitgebreid te laten voorlichten over alle mogelijkheden. Zo zijn er aan variaties onder meer stapelbakken, klapkratten, vouwbakken, nestbakken, trays en distributiebakken verkrijgbaar. Al deze varianten bieden weer een verscheidenheid aan uitvoeringen. Men kan zich laten voorlichten over de voor- en nadelen per type, over de laatste noviteiten en over wat het beste functioneert in een specifieke logistieke situatie.

Nieuwe inzichten

Hans van Noesel, Salesmanager Benelux bij Schiphorst Transport- en Opslagtechniek constateert dat er een groeiende waardering is voor de expertise die productspecialisten met zich meebrengen. ‘Vaak komen klanten tot nieuwe inzichten door samen met ons naar hun logistieke situatie te kijken en kiezen zij voor een ander type bak dan zij eerst voor ogen hadden. Voordat zij een definitieve keuze maken, kan er getest worden met proefmodellen. De keuze voor de juiste kunststof ladingdrager is van groot belang voor de efficiëntie van de logistieke processen en productieprocessen. Onze klanten van het juiste advies voorzien is dan ook één van de belangrijkere onderdelen van ons werk.’

Artikel delen