Skillpack viert 20-jarig jubileum

Skillpack viert 20-jarig jubileum

Machineleverancier Skillpack viert haar 20-jarig jubileum. Het bedrijf van Arjan Morêe en Jeffery PLuijmers is uitgegroeid tot een bekende speler in de verpakkingswereld met een totaalpakket aan verpakkingsoplossingen.

Het bedrijf startte 2001 met drie man in het pand aan de Ohmweg 39 in Alblasserdam. Al snel vond Skillpack met de PFM Group haar eerste partnerschap in flowpack machines en de tweede in Mecapack, een leverancier in topseal machines.
Het was het begin van het succes in de Benelux. Skillpack groeide de jaren erna hard door. Inmiddels zijn MF, gespecialiseerd in sachet- en stickpackmachines en DM Pack, een leverancier in verpakkingsmachines voor kartonnen oplossingen, ook aangesloten en staan de machines wereldwijd; van Rusland tot Amerika en van Nigeria tot IJsland.

Duurzaamheid in DNA Skillpack

In 2010 stond Skillpack mede aan de basis van SPLIT-IT®, een duurzame verpakkingsoplossing voor alle voedingsmiddelen die verpakt worden in trays. En ook afgelopen jaar installeerde het bedrijf nog een lijn voor AGF-producten in een kartonnen tray.
‘Voor ons was het in het begin ook nog even een vraag voor welk brandstofalternatief de auto-industrie een keuze zou gaan maken. Destijds niet uit milieuvraagstuk, maar vanwege de verwachtte uitgeputte olievoorraad’, vertelt Pluijmers. ‘Inmiddels zijn ‘milieubewust’ en ‘duurzaam’ daarentegen kernwoorden geworden in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij verruilden onze benzine auto’s dan ook voor een Adblue wagenpark, waardoor onze ritten minder schadelijk zijn voor het milieu.’
‘Ook installeerden wij zonnepanelen op onze daken en zijn wij volledig zelfvoorzienend met een nul-op-de-meter bedrijfspand.’


Skillpack verruilde haar benzine auto’s voor een Adblue wagenpark.

Artikel delen