Stora Enso breidt Nederlandse  golfkartonproductie uit

Stora Enso zet in De Lier ieen nieuwe productiefaciliteit voor golfkartonverpakkingen op.

Stora Enso breidt Nederlandse  golfkartonproductie uit

Terwijl Stora Enso vorige week bekendmaakte dat ze de Papierfabriek De Hoop in Eerbeek wil gaan sluiten, wordt er in De Lier in Nederland een nieuwe productiefaciliteit voor golfkartonverpakkingen opgezet. De faciliteit maakt deel uit van de recent overgenomen De Jong Packaging Groep, nu Business Unit West-Europa binnen de Stora Enso divisie Packaging Solutions.

De omvangrijke uitbreiding is gericht op duurzame bedrijfsvoering. De uitbreiding houdt in dat een nieuwe, tweede fabriek de vestiging in De Lier aanvult met twee nieuwe golfkartonmachines naast de twee bestaande. Door de uitbreiding wordt De Lier volgens Stora Enso de grootste en modernste faciliteit voor golfkartonverpakkingen in Europa. Momenteel worden in de fabriek dozen en trays voor AGF, agrarische en industriële producten, e-commerce en transport geproduceerd.

De vestiging in De Lier heeft circa 500 medewerkers in dienst en ontwikkelt en verkoopt op vezels gebaseerde verpakkingsproducten en aanverwante diensten. De nieuwe fabriek bevindt zich nu in de inbedrijfstellingsfase en de eerste bestellingen zijn al geleverd.

 

Zonnepanelen

De nieuw geopende fabriek in De Lier past een scala aan duurzame oplossingen toe. Zo zijn er op het dak zonnecellen van 3,8 MWp geplaatst, die elektriciteit opwekken gelijk aan het verbruik van 1.000 huishoudens. De overtollige warmte van de golfkartonmachines zal de kantoorgebouwen van de faciliteit verwarmen om hun impact op het milieu verder te verminderen.

‘Met deze uitbreiding vergroten we ons marktaandeel in hernieuwbare en circulaire verpakkingsoplossingen. Het versterkt onze positie als sterke regionale speler op de Europese markt voor golfkartonverpakkingen’, aldus David Ekberg, executive vice president Packaging Solutions Stora Enso.

Stora_Enso_De_Jong_Verpakking_golfkarton2

Geautomatiseerde logistiek

De nieuwe fabriek in De Lier beschikt over een volledig geautomatiseerd papierrollenmagazijn, twee golfkartonmachines en converteermachines met een multi-level wikkelsysteem en een geavanceerd afvalbeheer. Daarnaast is het interne transportsysteem geoptimaliseerd om veiligere logistieke stromen in het productieproces te bevorderen en de behoefte aan vorkheftrucks te verminderen.

‘De nieuwe fabriek verhoogt de flexibiliteit en efficiëntie van onze processen aanzienlijk. En door onze ecologische voetafdruk te verkleinen en hernieuwbare energie te gebruiken, zetten we grote stappen in de richting van een duurzamere bedrijfsvoering en verbeteren we tegelijkertijd onze productieprocessen en fabrieksveiligheid’, zegt Ad Smit, senior vice president voor de BU West-Europa binnen Packaging Solutions.

Artikel delen