Stora Enso neemt De Jong Packaging Group over voor 1 miljard euro

Stora Enso neemt De Jong Packaging Group over

Stora Enso neemt De Jong Packaging Group over voor 1 miljard euro

De Jong Packaging Group, Nederlandse producent van golfkarton in de Benelux, wordt overgenomen door Stora Enso uit Finland voor 1,02 miljard euro. De overname zal voor Stora Enso de aanwezigheid op de Europese markt verder versterken en toegang bieden tot Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

 

De Jong Packaging Group zal het productaanbod van Stora Enso aanvullen en versterken, met name op het gebied van verpakkingen voor verse producten, e-commerce en industriële verpakkingen.

Productiecapaciteit 2 miljard m2

Samen zal de productiecapaciteit voor golfkarton van De Jong Packaging Group en Stora Enso’s Packaging Solutions meer dan 2 miljard m2 bedragen, inclusief De Jong Packaging Group’s lopende uitbreidingsprojecten die naar verwachting tegen 2025 voltooid zullen zijn.

 

1.020 miljoen euro

De combinatie van de twee zal een platform vormen voor aanhoudende duurzame groei in de gefragmenteerde Europese markt voor golfkartonverpakkingen. De ondernemingswaarde van de transactie bedraagt circa EUR 1.020 miljoen, waarvan EUR 250 miljoen aan IFRS-lease activa en -verplichtingen.

 

Henk de Jong:

‘We zijn trots op wat we de afgelopen 26 jaar bij De Jong Packaging Group hebben bereikt’, aldus Henk de Jong, eigenaar van De Jong Packaging Group en Ad Smit, CEO van De Jong Packaging Group. ‘In Stora Enso hebben we een eigenaar gevonden die onze groeiambities deelt. De Jong Packaging Group en Stora Enso vullen elkaar aan, samen zullen we onze klantpropositie versterken en veel mogelijkheden bieden voor onze medewerkers. We kijken dan ook uit naar de volgende fase in de groei van De Jong Packaging Group.’

 

Stora Enso

‘In lijn met onze strategie, investeren we in de groei van ons marktaandeel in hernieuwbare en circulaire verpakkingsoplossingen’, zegt Annica Bresky, President en CEO bij Stora Enso.

‘De Jong Packaging Group heeft een solide aanwezigheid in de golfkartonsector en een indrukwekkend klantenbestand. De overname van hun activiteiten ondersteunt onze toekomstige strategische richting om hernieuwbare verpakkingsoplossingen binnen Europa te bevorderen.’

 

Sterk karton platform

‘We zijn enthousiast over deze overname’, aldus David Ekberg, EVP Packaging Solutions division bij Stora Enso. ‘Met onze gedeelde focus op flexibiliteit en klantwaarde, en met de uitstekende teams in beide bedrijven, zullen we een sterk platform creëren voor toekomstige groei. De Jong Packaging Group heeft een sterke reputatie op het gebied van groei in golfkarton verpakkingen, die ons in combinatie met onze ervaring op het gebied van innovatief design, digitale oplossingen en duurzaamheidsdiensten in staat zal stellen ons aanbod te versterken.’

Stora-Enso-logo

 

Nielen Schuman Financieel adviseur

Nielen Schuman trad op als de financieel adviseur voor de aandeelhouders van De Jong Packaging Group en De Brauw Blackstone Westbroek trad op als hun juridisch adviseur.

 

De transactie is onderworpen aan goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en het overleg met de ondernemingsraden en zal naar verwachting begin 2023 worden afgerond.

 

Over De Jong Packaging Group

De Jong Packaging Group, opgericht in 1996, is een van de grootste producenten van golfkarton verpakkingen in de Benelux. Het bedrijf is gespecialiseerd in trays en dozen van golfkarton voornamelijk voor verse producten, e-commerce en industrie. De productielocatie van De Jong Packaging Group in De Lier is de grootste golfkartonfabriek voor dozen in Europa. De Jong Packaging Group is ook actief in de productie van containerkarton door de overname van de papierfabriek De Hoop in Nederland in 2021. De Jong Packaging Group heeft 17 vestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het heeft ongeveer 1.300 mensen in dienst.

 

Over Stora Enso

Als onderdeel van de wereldwijde bio-economie is Stora Enso een toonaangevende leverancier van hernieuwbare verpakkingen, biomaterialen, hout voor de bouwsector en papier, en één van de grootste private boseigenaren ter wereld. Stora Enso gelooft dat alles wat vandaag van fossiele materialen wordt gemaakt, morgen van een boom kan worden gemaakt. Stora Enso heeft ongeveer 22.000 werknemers en de omzet bedroeg EUR 10,2 miljard in 2021. De aandelen van Stora Enso zijn genoteerd op Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) en Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R). Bovendien worden de aandelen in de Verenigde Staten verhandeld als ADR’s (SEOAY). storaenso.com/investors

Artikel delen