Teamplast: Werkplezier en tevredenheid als doel!

Teamplast heeft plezier in het werk en tevredenheid van werknemers als doel!

Teamplast: Werkplezier en tevredenheid als doel!

Personeel is moeilijk te vinden en snel gevlogen als het gras ergens anders groener lijkt. De werknemerstevredenheid en het plezier in het werk lijken soms te ontbreken, maar gelukkig merkt Teamplast hier weinig van. 

Een goed woordje doen

Teamplast ervaart de veelbesproken personeelskrapte niet als een bedreiging en is goed in staat om nieuw personeel aan te trekken. Bij Teamplast putten ze vaak uit het netwerk van de medewerkers, waardoor het meestal lukt om mensen aan te trekken zonder een vacature te plaatsen. Volgens Priscilla Koning zijn eigen medewerkers de betrouwbaarste referentiebron: ‘Als medewerkers tevreden zijn, zullen ze ook een goed woordje voor je doen en zelf nieuwe mensen aandragen.’

‘Ik weet zeker dat bedrijven nog meer kunnen doen aan het werkplezier van medewerkers en er op deze manier voor kunnen zorgen dat zij mensen binnenhouden'

Bijdragen aan het werkplezier

Een fijne samenwerking en je begrepen voelen door je directe collega’s dragen bij aan het werkplezier. Teamplast heeft de tevredenheid van haar medewerkers hoog in het vaandel staan en stelt zichzelf ten doel om een actieve bijdrage te leveren aan het werkplezier van haar medewerkers.

‘Natuurlijk wordt er bij ons echt wel eens gemopperd of kunnen mensen het even niet met elkaar vinden, maar het écht iedere dag beter willen doen en aandacht hebben voor de mens maakt al een wezenlijk verschil’, vertelt Priscilla.

In verbinding blijven

Een mooie graadmeter voor deze tevredenheid is het feit dat veel medewerkers al langere tijd bij Teamplast in dienst zijn en er weinig personeelsverloop is. Dat is het beste wat een werkgever zich kan wensen en ook enorm waardeert. Priscilla realiseert zich dat er organisaties zijn die moeite hebben met het in huis halen en kunnen behouden van goede medewerkers: ‘Ik weet zeker dat bedrijven nog meer kunnen doen aan het werkplezier van medewerkers en er op deze manier voor kunnen zorgen dat zij mensen binnenhouden. Doe het eens een jaar anders en spendeer je werving- en selectiebudgetten aan de medewerkers die je al hebt. En het allerbelangrijkste ... blijf in verbinding, maak dat praatje en vraag hoe het met je mensen gaat!’

25 dienstjaren aantikken

Sowieso zet het bedrijf elk jaar al haar jubilarissen in het zonnetje met een speciale Jubilarissendag. Maar toen in 2021 de eerste medewerker 25 dienstjaren aantikte, werd het tijd voor iets bijzonders. 

‘Samen met de directie hebben we uiteindelijk een heel programma uitgestippeld met als resultaat een dag vol verrassingen. Eén van deze verrassingen is een straatnaambordje, waarbij we een deel van het pand vernoemen naar de desbetreffende collega. Een blijvende waardering voor een trouw dienstverband en een prettige samenwerking’, aldus Priscilla.

Teamplast-toppers

Teamplast stelt je graag voor aan hun trouwe toppers in een volledig artikel. Klik hier voor de link.
Artikel delen