Advertorial

Topa: Fiber Film en Fiber Wrapper voorkomen blessures en ziekteverzuim

Topa_Fiber_Film

Topa: Fiber Film en Fiber Wrapper voorkomen blessures en ziekteverzuim

‘Fiber Film van Topa! Deze wikkelfolie is sterker, dunner en elastischer en zorgt voor minder wikkelingen. In combinatie met de lichte en ergonomisch vormgegeven Fiber Wrapper verlaagt het het ziekteverzuim. Maar Fiber Film heeft nog veel meer voordelen. Topa heeft ze op een rijtje gezet.’

Fiber Film, in combinatie met de Fiber Wrapper, voorkomt blessures en ziekteverzuim

De sterke, dunne en rekbare Fiber Film in combinatie met het opvallend lichte ontwerp van de Fiber Wrapper zorgt voor een ergonomisch verantwoord wikkelproces. Eigenlijk kost het wikkelen van een pallet nauwelijks kracht. Ter vergelijking: bij een standaard rekfolie kost het dertig kilo trekkracht om 10% rek te halen. Bij de Fiber Film en Fiber Wrapper levert zeven kilo trekkracht al 30% rek op. Omgerekend zijn de Fiber Film en Fiber Wrapper dus ruim tien keer zo licht in gebruik. Dat zorgt voor veel minder belasting van spieren in de pols, arm en schouder en voorkomt blessures en ziekteverzuim. Daarmee is de Fiber Film en Fiber Wrapper ook een gezonde keuze.

Fiber Film en Fiber Wrapper vergen minder inspanning

Met de Fiber Film en Fiber Wrapper gaat het omwikkelen van een pallet veel sneller en kost het minder inspanning. Daarnaast zijn er veel minder wikkelingen nodig om ook nog eens tot een hogere palletstabiliteit te komen. Eigenlijk zijn Fiber Film en Fiber Wrapper van Topa de slimste keuze.

Fiber Film is veiliger en zorgt voor een grotere ladingzekerheid

De Fiber Film wikkelfolie is niet alleen dunner, de film verhoogt ook de palletstabiliteit naar het niveau van de Eumos 40509 richtlijnen. Dat komt door de versterkte horizontale fibers (draden). Mede door gebruik van de Fiber Wrapper zit de Fiber Film strakker om de lading heen. Dit zorgt voor een grotere holding force en voorkomt schuiven. De Fiber Film verlaagt het risico op schade aan de getransporteerde producten dus aanzienlijk.

Fiber Film, in combinatie met de Fiber Wrapper, is 60% duurzamer en levert 30% besparing op

Door de unieke structuur is de Fiber Film aanzienlijk dunner, maar dankzij speciale fibers is hij wel sterker dan conventionele folie. Daardoor zijn er veel minder wikkelingen nodig, wordt er langer gedaan met een rol, gaat het proces sneller, kost het minder folie om een pallet te wikkelen, en verlaagt u uw kosten per pallet tot wel 30%. Door dit aanzienlijk lagere verbruik en het feit dat deze film volledig recyclebaar is, vermindert u uw CO2 footprint tot wel 60%!

Voor meer info: +31 252 245 200. Of klik hier.

Artikel delen