UBQ Materials bouwt fabriek om afval om te zetten naar duurzaam plastic

UBQ, biogebaseerde thermoplastic dat gemaakt wordt van huishoudelijk afval. UBQ Materials bouwt daarvoor nieuwe fabriek in Bergen op Zoom.

UBQ Materials bouwt fabriek om afval om te zetten naar duurzaam plastic

UBQ Materials is een Israëlisch bedrijf dat met een geavanceerde conversietechnologie huishoudelijk afval omzet naar een duurzaam alternatief voor plastic. De nieuwe productiefaciliteit in Bergen op Zoom biedt plaats aan circa 210 werknemers.  

De onderneming is de ontwikkelaar van biogebaseerde thermoplastic dat gemaakt wordt van organisch en niet-recyclebaar huishoudelijk afval. Het alternatief voor plastic bespaart schaarse grondstoffen, beperkt de uitstoot van CO2 van verbrandingsovens en biedt een klimaatpositieve oplossing voor een circulaire economie, aldus UBQ Materials.

 

‘We nodigen dan ook alle professionals uit de regio uit om hun kennis en ervaring met UBQ te delen en onderdeel te zijn van een toekomst waarin duurzaam produceren centraal staat.’

R&D-laboratorium en experience center

Na de pilotfaciliteit in Israël, is UBQ Materials vorig jaar gestart met de bouw van de nieuwe productiefaciliteit in de provincie Brabant - inclusief een R&D-laboratorium en een experience center - en zal later in 2023 operationeel zijn. De fabriek zal een jaarlijkse productiecapaciteit hebben van 80.000 ton UBQ, waarvoor jaarlijks 104.600 ton afval wordt verwerkt. 

Partners UBQ Materials

Het Israelische cleantech-bedrijf werkt samen met bedrijven in verschillende sectoren, zoals Mercedes Benz, PepsiCo, Anheuser Busch en McDonald’s en is sinds 2018 een gecertificeerde B Corporation. 
UBQMaterials.2
Jack Bigio, medeoprichter en co-CEO van UBQ Materials: ‘De maakindustrie heeft de kans om de wereld positief te veranderen door de transformatie naar een nieuwe standaard voor duurzame materialen en een drijvende kracht te worden voor de circulaire economie’, benadrukt Jack Bigio, medeoprichter en co-CEO van UBQ Materials. ‘We nodigen dan ook alle professionals uit de regio uit om hun kennis en ervaring met UBQ te delen en onderdeel te zijn van een toekomst waarin duurzaam produceren centraal staat.’ 

Artikel delen